Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ > Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-55: «Πράσινο» το πρώτο ντέρμπι αιωνίων στις γυναίκες με σούπερ Σταμολάμπρου & Ντίξον

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-55: «Πράσινο» το πρώτο ντέρμπι αιωνίων στις γυναίκες με σούπερ Σταμολάμπρου & Ντίξον

Στον Παναθηναϊκό κατέληξε το πρώτο ντέρμπι αιωνίων της σεζόν στην Α1 γυναικών (62-55).

Μία πρώην «ερυθρόλευκη» πήρε το… όπλο της και καθόρισε εν πολλοίς την έκβαση του πρώτου ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν στις γυναίκες. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού στο Κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με 62-55 και έβαψε πράσινη την πρώτη μεταξύ τους «μάχη».

Οι παίκτριες της Γκουζίνη (πρώτη γυναίκα head coach σε ομάδα ανδρών σε επαγγελματικές κατηγορίες και στην Α1 ανδρών πέρυσι) έβγαλαν αντίδραση μετά τη βαριά ήττα από την Γιάρις μεσοβδόμαδα για το EuroCup στο ασφυκτικά γεμάτο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Κυρίως ψυχολογικό το αβαντάζ ενόψει της συνέχειας για τον Παναθηναϊκό έναντι των πρωταθλητριών. Πρώτη σκόρερ για τις «πράσινες» ήταν μία πρώην «ερυθρόλευκη». Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους (2/3 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 6/7 βολές), με 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ, ενώ άξια συμπαραστάτρια της ήταν η «διπλή» Ντίξον που έβαλε 16 πόντους, μαζεύοντας άλλα τόσα ριμπάουντ (!) και μοιράζοντας 3 ασίστ.

Για την ομάδα του Λιμανιού, η Ελεάννα Χριστινάκη σημείωσε 17 πόντους, με 4 ριμπάουντ και οι Τόμπιν και Λάμπερτ έβαλαν από 10 αντίστοιχα.

Αυτή ήταν η δεύτερη στροφή της μεγάλης κατηγορίας του πρωταθλήματος γυναικών. Την επόμενη αγωνιστική, οι «πράσινες» θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη (20/10, 13:00) ενώ ο Ολυμπιακός έχει ρεπό.

Διαιτητές: Τσολάκος-Θεονάς-Καλογριάς


Δεκάλεπτα: 14-17, 32-29, 54-46, 62-55


Παναθηναϊκός (Γκουζίνη): Σταμολάμπρου 19(3), Καρακασίδου 8(1), Κόνιαλη, Τσβίτκοβιτς 8, Αλεξανδρή, Χατζηλεοντή 4, Ντίξον 16, Τζόουνς 5(1), Χαιριστανίδου 2.

Ολυμπιακός (Νίκλας): Χέμπε 2, Ράτζα 2 Πηλακούτα 6, Σπυριδοπούλου 8(2), Σύρρα, Καρλάφτη, Δίελα Λάμπερτ 10, Χριστινάκη 17(2), Κολλάτου, Τόμπιν 10.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών

Πανσερραϊκός – Αμύντας 63-62
Εσπερίδες Καλλιθέας – Ηρακλής 71-77
Παναθλητικός – ΠΑΣ Γιάννινα 72-58
Αθηναϊκός – ΠΑΟΚ 105-62
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-55

«Πρωτοφανής μεροληπτική μετάδοση του αγώνα μπάσκετ γυναικών με τον Παναθηναϊκό»


Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, εξέδωσε ανακοίνωση στο ημίχρονο του ντέρμπι, αναφερόμενος στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

«Παρακολουθούμε μία πρωτοφανή μεροληπτική μετάδοση του αγώνα μπάσκετ Γυναικών Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στο πρώτο ημίχρονο. Η μετάδοση και η κρίση υπέρ μόνο μίας ομάδας του δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης έφτασε στα όρια του εξευτελισμού. Ο ρόλος του είναι να μεταφέρει αμερόληπτα τα όσα διαδραματίζονται εντός αγωνιστικού χώρου και όχι να κάνει αξιολογικές διαιτητικές κρίσεις.

Φαίνεται, ότι οι για χρόνια μνημειώδεις «μεταδόσεις» του ΟΑΚΑ πέρασαν και στο κλειστό της Λεωφόρου. Φαίνεται, πως οι υπάλληλοι της ΕΡΤ ζήλεψαν τις μνημειώδεις «μεταδόσεις» του PAO TV. Ελπίζουμε, πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να ασχοληθούμε με τους «κυρίους» που πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Σχετικά άρθρα