Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ > Παυλίδη εσύ σούπερ σταρ: Η «ντοπιέτα» του στο Γουέμπλεϊ έχει… προηγούμενο!

Παυλίδη εσύ σούπερ σταρ: Η «ντοπιέτα» του στο Γουέμπλεϊ έχει… προηγούμενο!

Με τη «ντοπιέτα» στο Γουέμπλεϊ, ο Βαγγέλης Παυλίδης, έγινε ήρωας! Έχει όμως ο Έλληνας φορ σκοράρει ξανά δύο γκολ με την Εθνική μας;

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΕΘΝΙΚΗ

Η γνωριμία του Βαγγέλη Παυλίδη με το αγγλικό κοινό ήταν θανατηφόρος. Με βαθιά υπόκλιση. Ο Έλληνας επιθετικός της Μπενφίκα, όχι μόνο «μπήκε στα παπούτσια» του τραυματία Φώτη Ιωαννίδη, αλλά κατάφερε να καλύψει επάξια το κενό του. Για να γίνουμε περισσότερο ακριβείς, ο ΜVP της Ελλάδας στη χθεσινή μεγαλειώδη νίκη, απέδειξε πως χρειάζεται μία ευκαιρία και προσέθεσε μεγάλους αλλά θετικούς προβληματισμούς στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτό διότι, διαθέτει δύο εξαιρετικούς σέντερ φορ.

Από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στον Βαγγέλη Παυλίδη…

Χθες, ο Βαγγέλης Παυλίδης, παρέλαβε τη σκυτάλη από τους Χρήστο Αρχοντίδη και Ντέιβιντ Μπέκαμ και έγινε ο νέος και πιο πρόσφατος ήρωας στο Αγγλία – Ελλάδα. Σκόραρε τρεις φορές. Δύο νόμιμες, ενώ τη μία φορά, υπεδείχθη σε θέση οφ σάιντ. Το τελευταίο δεν κόστισε, διότι η δουλειά είχε γίνει.

Η «ντοπιέτα» του Παυλίδη… έχει προηγούμενο!

Ο διεθνής επιθετικός έχει καταγράψει με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος 41 συμμετοχές. Σε αυτό το διάστημα έχει βρει δίχτυα 8 φορές (συμπεριλαμβανομένου του χθεσινού αγώνος). Ένα στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός πως αυτή είναι η πρώτη «ντοπιέτα» του Παυλίδη σε επίσημο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας. Ο 25χρονος επιθετικός τα είχε καταφέρει ακόμη μία φορά. Πρέπει να πάμε πίσω στο χρόνο. Στις εποχές του κορωνοϊού και να ταξιδέψουμε στην άδεια Τούμπα.

Σε ένα φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στις 28 Μαρτίου 2021. Στην άδεια λόγω μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού, Τούμπα, απέναντι στην Ονδούρα. Τότε, ο Έλληνας επιθετικός υπό τις οδηγίες του Τζόνι Φαντ Σχιπ σημείωσε «ντοπιέτα». Σημειώνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Η ομοιότητα των δύο παιχνιδιών έγκειται στη διακύμανση του σκορ. Δηλαδή χάρη στο γκολ του Παυλίδη η Εθνική μας προηγήθηκε. Ισοφαρίστηκε ενδιάμεσα, ενώ ο Έλληνας φορ σημείωσε το νικητήριο στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα γκολ του Παυλίδη με την Εθνική. Το πρώτο του επιτεύχθηκε απέναντι στη Βοσνία σε παιχνίδι προκριματικών EURO, το 2019. Το 2020 ο Έλληνας επιθετικός παρέμεινε «άκαπνος» με το εθνόσημο στο στήθος, όπως ακριβώς συνέβη και το 2023!

Ο Βαγγέλης Παυλίδης κρατάει το καλύτερο για τα επόμενα!

Ωστόσο, το 2021, πέραν των δύο απέναντι στην Ονδούρα, ο Παυλίδης έβαλε άλλα δύο γκολ. Το πρώτο, απέναντι στην Ελβετία και πάλι σε φιλικό παιχνίδι (ήττα με 2-1). Το δεύτερο, με αντίπαλο τη Σουηδία στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Το μοναδικό του τέρμα με την Εθνική το 2022, μπήκε σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Κύπρο. Για το Nations League.

Τέλος, κάπου εδώ ελπίζουμε, πως ο Βαγγέλης Παυλίδης έχει κρατήσει κάτι ακόμη. Για τους Ιρλανδούς, Άγγλους και Φινλανδούς.

Σχετικά άρθρα