Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Euroleague: Ο Παναθηναϊκός και οι άλλοι… που πανηγύρισαν στη «Γη της Επαγγελίας!» (video)

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός και οι άλλοι… που πανηγύρισαν στη «Γη της Επαγγελίας!» (video)

Κάποιες φορές, ορισμένοι αισθάνονται το σπίτι σου «σαν σπίτι τους». Παναθηναϊκός και ακόμη δύο κατακτητές ξέρουν καλά τι σημαίνει αυτό. Ξέρουν καλά να κερδίζουν στο μέρος όπου προηγουμένως, είχαν δοξαστεί!

Υπάρχουν πρωταθλητές και πρωταθλητές στη Euroleague.

Είναι γεγονός πως μία ομάδα, είναι πρωταθλήτρια όταν κατακτά μεγάλους τίτλους. Όμως, μια ομάδα συμπεριφέρεται ως πραγματική πρωταθλήτρια, όταν η νίκη γίνεται συνήθεια. Μία τέτοια συνήθεια θα συζητήσουμε. Μία συνήθεια που ο Παναθηναϊκός τήρησε στη νικηφόρο πρεμιέρα με την Άλμπα (03/10) με 87-77.

Τι έκανε; Επέστρεψε στον τόπο, όπου μόλις πριν από περίπου 4μιση μήνες δοξάστηκε και κέρδισε ξανά. Το έκανε μάλιστα και σε παιχνίδι πρεμιέρας.

Μία… περίεργη παράδοση!

Από καταβολής Euroleague (2001), θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει μόλις ο νυν πρωταθλητής επιστρέφει στο χώρο όπου λίγους μήνες πριν κέρδισε το στέμμα. Η μέτρηση απλώνεται σε χρονική περίοδο 24 ετών.

Ωστόσο, το εγχείρημα από τη θεωρία στην πράξη είναι ακόμη δυσκολότερο. Δηλαδή, ο πρωταθλητής να επαναλάβει το κατόρθωμα, καθώς ο γηπεδούχος, φροντίζει για μία άτυπη ρεβάνς. Αυτός δείχνει να είναι ο κανόνας. Αλλά όπως κάθε κανόνας, υπάρχουν πάντοτε και οι εξαιρέσεις σε αυτόν.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την χθεσινή επικράτηση με 87-77 στο Βερολίνο εισήλθε σε ένα πραγματικά κλειστό κλαμπ. Μαζί με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης. Τις ομάδες που έχουν κατακτήσει δηλαδή τις περισσότερες φορές το τρόπαιο.

Η Ισπανία ταίριαξε στους Ρώσους!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Θοδωρή Παπαλουκά τότε (2008) κέρδισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελικό του Final 4. Ένα F4 που έγινε στην Ισπανία. Όχι σε όποιο και όποιο γήπεδο, παρά στο Παλάθιο ντε Ντεπόρτες. Την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Αρκούδα» επιβεβαίωσε πως έχει winning mentality, καθώς στις 6 Νοεμβρίου του 2008 το έκανε ξανά.

Τότε, υπήρχε στο καλεντάρι η επίσκεψή της στο ίδιο γήπεδο για την αναμέτρηση με τους «μερένχες». Αποτέλεσμα; Νίκη με σκορ 54-58 στον τόπο του εγκλήματος.

Η «Βασίλισσα» έγινε η δεύτερη ομάδα που πάτησε πάνω σε αυτή την παράδοση. Μετά την κατάκτηση του τίτλου της Εuroleague απέναντι στον Ολυμπιακό το 2023 στη «Ζαλγκίριο Αρίνα», ταξίδεψε πάλι στο ίδιο μέρος. Ημερολογιακά αυτό συνέβη στις 11 Απριλίου του 2024. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και η Ρεάλ επικράτησε στο νήμα. Με σκορ 64-62 και ένα εκπληκτικό buzzer beater του Αργεντίνου, Γκάμπριελ Ντεκ.

Όλα αυτά, μέχρι την ώρα του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο. Η ομάδα του Αταμάν εισήλθε σε αυτό το πολύ μικρό και κλειστό κλαμπ μετά την άνετη χθεσινή επικράτηση επί της γερμανικής, Άλμπα με 87-77.

Είναι στιγμές, που όπως θα μπορούσε να ειπωθεί, ορισμένες ομάδες αισθάνονται περισσότερο σπίτι τους κάπου εκεί έξω.

Οι τρεις τους μέχρι τον επόμενο ή μέχρι τον πρώτο από τους τρεις που θα το επαναλάβει.

Σχετικά άρθρα