Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > CHAMPIONS LEAGUE > «Επτάψυχη» η Γιουβέντους των δέκα παικτών, πέρασε με ανατροπή (3-2) από τη Λειψία!

«Επτάψυχη» η Γιουβέντους των δέκα παικτών, πέρασε με ανατροπή (3-2) από τη Λειψία!

Η Γιουβέντους παρά την τρομερή ατυχία της κατάφερε να κερδίσει 3-2 τη Λειψία στη Γερμανία και να κάνει το 2/2 στο Champions League.

Τι κι αν έμεινε με δέκα παίκτες; Τι κι αν έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές πριν το 15’; Η Γιουβέντους έδειξε ψυχή και σθένος για να φτάσει στη νίκη μέσα στην έδρα της Λειψίας με 3-2 για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Champions League.

Ματιασμένη Γιουβέντους, ψύχραιμη Λειψία

Η αναμέτρηση ξεκίνησε εντελώς παράδοξα για τη Γιουβέντους. Η τύχη μάλλον της γύρισε την πλάτη, καθώς οι Ιταλοί είδαν τόσο στο 6ο όσο και στο 12ο λεπτό τους Μπρέμερ και Γκονσάλες αντίστοιχα να γίνονται αναγκαστική αλλαγή.

Όπως είναι λογικό η ψυχολογία των παικτών της Γιουβέντους δεν ήταν και η καλύτερη. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Τιάγκο Μότα έκαναν πολύ δύσκολο το έργο της Λειψίας, αμυνόμενοι αποτελεσματικά.

Αυτό δεν κράτησε για πολύ. Στην πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού οι Γερμανοί κατάφεραν να πανηγυρίσουν το γκολ. Πιο συγκεκριμένα στο ημίωρο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Οπέντα να έχει… ορέξεις κι έτσι να βάζει μια εντυπωσιακή μπαλιά στον Σέσκο. Εκείνος με τη σειρά του εξαπέλυσε μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 1-0.

Μάλιστα για τον 21χρονο Σλοβένο αυτό ήταν το πέμπτο γκολ για φέτος, ενώ μετράει ακόμη και τρεις ασίστ!

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία από πλευράς Γιουβέντους ήρθε στο 49ο λεπτό. Τότε, ο Κόουπμαινερς δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του ντι Γκρεγκόριο. Η ισοφάριση ήρθε μόλις στο επόμενο λεπτό, με τον Βλάχοβιτς να βρίσκει ένα τρομερό σουτ και το ματς να παίρνει φωτιά!

«Τρέλα» στο δεύτερο ημίχρονο

Λίγο αργότερα η Λειψία είχε εκείνη το δοκάρι αυτή τη φορά (54’), όμως η τύχη την ωφέλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα ο ντι Γκρεγκόριο έσφαλε σημαντικά καθώς έκανε επαφή με τα χέρια εκτός περιοχής και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Ο Ντόουγκλας Λουίζ έβαλε την ομάδα του σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, καθώς τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα υπέπεσε σε πέναλτι (64’). Ο Σέσκο ανέλαβε την εκτέλεση και εύστοχα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Λειψία (2-1).

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς είχε άλλη άποψη και δεν θα άφηνε τους Γερμανούς να πάρουν το παιχνίδι. Ο Σέρβος επιθετικός με ένα υπέροχο πλασέ στο 68’ έφερε το ματς στα ίσα, δίνοντας μια τεράστια ανάσα στους «μπιανκονέρι».

Τα χαμόγελα εν τέλει ήρθαν στο 82ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους. Ο Κονσεϊσάο πραγματοποίησε μια τρομερή ατομική ενέργεια, πέρασε όλους τους παίκτες που συνάντησε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-2.

Την επόμενη αγωνιστική η Γιουβέντους θα υποδεχθεί τη Στουτγάρδη (22/10). Από την άλλη η Λειψία περιμένει στη Γερμανία τη Λίβερπουλ (23/10), για ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Γκουλάτσι, Χεερτράιντα, Ορμπά, Λουκεμπά, Ράουμ, Μπάουμγκαρντνερ (46’ Χάνρικς), Σίμος, Σέιβαλντ, Χαϊντάρα (75’ Νούσα), Σέσκο, Οπέντα

Γιουβέντους (Τιάγκο Μότα): Ντι Γκρεγκόριο (60’ Περίν), Σαβόνα (60’ Ντόουγκλας Λουίζ), Μπρέμερ (6’ Γκάτι), Καλούλου, Καμπιάσο, Φατζόλι, ΜακΚένι, Γκονσάλες (12’ Κονσεϊσάο), Γιλντίζ, Κόουπμαινερς, Βλάχοβιτς

Σχετικά άρθρα