Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > GLOBAL > Ο Ηλίας Ζούρος δεν γύρισε στο Λίβανο και η επίσημη επιστροφή του στη Σατζές πήρε αναβολή

Ο Ηλίας Ζούρος δεν γύρισε στο Λίβανο και η επίσημη επιστροφή του στη Σατζές πήρε αναβολή

Η εμπόλεμη κατάσταση στη Βυρηττό έβαλε φρένο στον αθλητικό προγραμματισμό και συνεπώς το επίσημο come back του Ηλία Ζούρου στη Σατζές.

Ο Ηλίας Ζούρος δεν επέστρεψε καν στο Λίβανο αλλά πήρε το αεροπλάνο για την Ελλάδα μετά από σχετική άδεια που εξασφάλισε τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του.

Είναι κάποια πράγματα που υπερβαίνουν τον αθλητισμό όπως η υγεία ή η παγκόσμια ειρήνη. Κάποιες έννοιες με βαρύνουσα σημασία και σαφή προτεραιότητα.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή αναθερμάθηκε τα τελευταία 24ωρα. Οι ισορροπίες ρευστές και οι συνθήκες εκρηκτικές. Ανθρώπινες ζωές χάνονται στη δίνη του πολέμου και φυσικά η σταθεροποίηση της εμπόλεμης κατάστασης αποτελεί ζήτημα πρωτίστης σημασίας.

Οι ισραηλινοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν προς τη Βυρηττό έχουν προκαλέσει αναταρχή με τον αθλητισμό να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα. Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίστηκε η προγραμματισμένη για τα τέλη Οκτώβρη επίσημη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων όσον αφορά το μπάσκετ τουλάχιστον να πάρει αναβολή μέχρι το Δεκέμβρη, όπως διαμήνυσε ο Ηλίας Ζούρος στο Ole.gr.

Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός, ο οποίος μετά την περιπέτειά του στην ΑΕΚ συμφώνησε να επιστρέψει έπειτα από 20 χρόνια στο Λίβανο για να αναλάβει την ίδια ομάδα (Σατζές), εξασφάλισε για την ώρα σχετική άδεια να γυρίσει στην στην Ελλάδα. Τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του (ο γυμναστής Γιώργος Βαρβέτσης και ο Γεωργιανός βοηθός προπονητή) πήραν κατευθείαν το αεροπλάνο για Αθήνα και Τιφλίδα αντίστοιχα ενώ στο Λίβανο δεν γύρισε και ο ξένος της ομάδας, Ζακ Λόφτον που γύρισε στις ΗΠΑ μέσω Ντουμπάι.

Η Σατζές που αποτελεί μία από τις ισχυρότερες ομάδες όχι μόνο της χώρας αλλά και της ηπείρου, βρισκόταν για προετοιμασία και φιλικά, συμμετέχοντας και σε τουρνουά, στο Αμπού Ντάμπι.

Το προηγούμενο πέρασμα του έμπειρου Έλληνα τεχνικο από το Λίβανο ήταν άκρως πετυχημένο καθώς πανηγύρισε την κατάκτηση του ασιατικού πρωταθλήματος (WASL – West Asia League) το οποίο και εκείνο μετατέθηκε για το Δεκέμβρη, κρίνοντας φυσικά ανάλογα με τις εξελίξεις.

Βάσει αυτών θα πράξει και ο Ηλίας Ζούρος που περιμένει την εξομάλυσνη της κατάστασης για να μπορέσει να μπει το αγωνιστικό τμήμα και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς.

Σχετικά άρθρα