Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > ΑΕΚ vs Παναθηναϊκός: Οι 11αδες που σκέφτονται Αλμέιδα και Αλόνσο

ΑΕΚ vs Παναθηναϊκός: Οι 11αδες που σκέφτονται Αλμέιδα και Αλόνσο

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναμετριούνται στη Νέα Φιλαδέλφεια, για το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στη Stoiximan Super League. Τι ετοιμάζουν Ματίας Αλμέιδα και Ντιέγκο Αλόνσο;

Στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, υπάρχουν πολλά ωραία και σημαντικά ματς, αλλά το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός ξεχωρίζει. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο καθένας από τους δύο δεν παίζει απλώς για τη φανέλα, τον κόσμο του και τους τρεις βαθμούς. Θέλουν με μία τέτοια νίκη, να πάρουν ψυχολογία για τη συνέχεια και να την χρησιμοποιήσουν ως βάση, για να χτίσουν ένα νέο σερί με σταθερές και καλές εμφανίσεις.

Ποιος θα τα καταφέρει; Θα είναι γνωστό αργά το βράδυ της Κυριακής (29/09). Οι σκέψεις τους για τις αρχικές ενδεκάδες, όμως, δεν είναι και τόσο κρυφές. Ειδικά στην περίπτωση του Ντιέγκο Αλόνσο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πήρε την απόφαση να κρατήσει εκτός αποστολής τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Κάτι που σημαίνει, πως είναι εξαιρετικά πιθανό να πάρει θέση βασικού στο αρχικό σχήμα, για πρώτη φορά, ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι άλλες του συμμετοχές ήταν ως αλλαγή. Προφανώς, η μοναδική άλλη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας είναι ο Γιάννης Κώτσιρας, αλλά ο Μπάλντοκ φαίνεται πως κερδίζει αυτήν την άτυπη κούρσα.

Από εκεί και πέρα, οι περισσότερες θέσεις μοιάζουν κλειδωμένες. Ο Ντραγκόφσκι είναι αμετακίνητος κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού». Γεντβάι και Ίνγκασον δεν θα «σπάσουν», ως αμυντικό δίδυμο, ενώ ο Μλαντένοβιτς θα είναι το αριστερό μπακ.

Ο Μαξίμοβιτς είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει, έχοντας τον Αράο στο πλάι του, κάτι που θα συμβεί επίσης για πρώτη φορά, από την αρχή ενός αγώνα.

Στα άκρα θα βρίσκονται οι Τετέ (δεξιά), Πελίστρι (αριστερά) και ο Ουναχί, πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, Φώτη Ιωαννίδη.

Εκτός κι αν ο Ντιέγκο Αλόνσο αποφασίσει ξαφνικά, να προχωρήσει σε κάποια κίνηση ροτέισον, λόγω της αναμέτρησης με την Μπάνια Λούκα, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Σενάριο, που δεν μοιάζει και τόσο πιθανό.

ΑΕΚ

Όσον αφορά στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο πιο έτοιμος Στρακόσια. Ο Μπρινιόλι μπήκε ξανά στις προπονήσεις, αλλά απέχει καιρό.

Δεξί μπακ θα είναι ο Ρότα και ο Βίντα με τον Κάλενς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αριστερά Πήλιος και Χατζισαφί, μοιάζουν να έχουν ίσες πιθανότητες να ξεκινήσουν.

Στα χαφ σίγουρα θα βρίσκεται ο Σιμάνσκι και μένει να φανεί, αν ο Ματίας Αλμέιδα θα προχωρήσει στο σχήμα με τα δύο αμυντικά χαφ. Κάτι που συνηθίζει σε ντέρμπι. Αν ναι, θα παίξει ο Γιόνσον στο πλάι του. Αν όχι, θα παίξει ο Πινέδα και σε αυτό το σενάριο, υπάρχει χώρος και για τον Λαμέλα στο «10».

Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Ελίασον και αριστερά ο Κοϊτά, με τον Πιερό να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Σχετικά άρθρα