Αρχική > BLOGS > Τρίζουν οι καρέκλες Τεν Χαγκ και Παλαντίνο

Τρίζουν οι καρέκλες Τεν Χαγκ και Παλαντίνο

Καλησπέρα από το Ole.gr! Σε αυτήν εδώ την στήλη, στο νέο πρότζεκτ του Betarades.gr, θα αναλύουμε τα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, βάζοντας ποδοσφαιρική και στοιχηματική ματιά.

Τεν Χαγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Καλησπέρα από το Ole.gr! Σε αυτήν εδώ την στήλη, στο νέο πρότζεκτ του Betarades.gr, θα αναλύουμε τα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, βάζοντας ποδοσφαιρική και στοιχηματική ματιά.

Άστον Βίλα – Γιουνάιτεντ

Είναι να απορεί κανείς πώς γίνεται και οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ, κράτησαν το καλοκαίρι τον Τεν Χαγκ. Έναν προπονητή που ανέλαβε το καλοκαίρι του 2022 την ομάδα και δεν έχει καταφέρει ούτε για μισό παιχνίδι, να παρουσιάσει ένα πλάνο, που να το βλέπεις στο γήπεδο και να σε κάνει να πιστέψεις, πως αν δουλέψει σε βάθος χρόνου, θα φέρει βελτίωση.

Ποδοσφαιρικό έγκλημα η παραμονή του.

Το καλοκαίρι ο νέος μεγαλομέτοχος, Τζιμ Ράτκλιφ, αντί να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι, του έδωσε ακόμη μεγαλύτερες αρμοδιότητες. Ο Τεν Χαγκάν, εν έτει 2024, παρουσίασε στα πρώτα παιχνίδια αρχικό σχέδιο με φορ τον Μπρούνο Φερνάντες και εξτρέμ τον Ντιαλό. Δεν θυμάμαι, επίσης, κανέναν προπονητή να έχει σπαταλήσει τόσο χρήμα και να μην έχει πάρει το παραμικρό από τις μεταγραφές του. Μετά από 6 αγωνιστικές, η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 13η θέση και η εικόνα της, δεν δείχνει πως μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω.

Ο εντός έδρας αγώνας της περασμένης εβδομάδας με την Τότεναμ ήταν ντροπιαστικός για το μέγεθος του συλλόγου. Ήττα με 0-3, με 0.60-5.41 xGoals. Μην μου πείτε πως έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 41ο λεπτό, γιατί αυτή ήταν η εικόνα και μέχρι να βγει ο Μπρούνο Φερνάντες από το γήπεδο. Την περασμένη Πέμτπη, γλίτωσε στο τέλος με γκολ του Μαγκουάιρ και πήρε τον βαθμό από την Πόρτο. Φαίνεται στο Βίλα Παρκ να παίζει την θέση του, είναι λάθος όμως, να κρίνεται από το αποτέλεσμα. Ο Τεν Χαγκ έχει αποτύχει και η Γιουνάιτεντ χρειάζεται προπονητή, με διαφορετικές ιδέες.

Οι αρετές της Άστον Βίλα.

Η Άστον Βίλα είναι ασφαλώς πιο φρέσκια σαν ομάδα, εξελίσσεται καλύτερα από τον προπονητή της. Πέρα από τις περσινές σταθερές, φέτος έχουν μπει πολύ δυνατά στην εξίσωση δύο νεαροί ποδοσφαιριστές, που άνηκαν και πέρυσι στην ομάδα, αλλά ξεπετάχτηκαν πέρυσι.

Ο 22χρονός Ρότζερς αποκτήθηκε για 9 εκ ευρώ από την Μίντλεσμπρο τον περασμένο Ιανουάριο. Στο κλείσιμο της περσινής σεζόν, έπαιξε συνολικά σε 8 παιχνίδια βασικός και σε 3 ήρθε από τον πάγκο, βάζοντας 3 γκολ και δίνοντας 1 ασίστ. Έχει ξεκινήσει σαν βασικός την σεζόν, παίζοντας πίσω από τον Γουότκινς και έχει προσφέρει 1 γκολ και 2 ασίστ σε 6 παιχνίδια. Ο 20χρονός Κολομβιανός φορ Ντουράν ανήκει από το 2022 στην Άστον Βίλα, έρχεται από τον πάγκο σε όλα τα παιχνίδια και έχει καταφέρει σε 157 λεπτά να πετύχει 4 τέρματα. Η Άστον Βίλα έχει περισσότερες επιθετικές λύσεις, παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν αντίπαλο που χρειάζεται προπονητή με σύγχρονο σχέδιο. Ο άσος περίμενα να κατρακυλήσει μετά την νίκη της Άστον Βίλα επί της Μπάγερν, παραμένει όμως, σταθερός στο 2,25.

Σεβίλλη – Μπέτις

Ντέρμπι Ανδαλουσίας. Η Σεβίλλη έχει το πάνω χέρι στα μεταξύ τους παιχνίδια στο Σάντσεθ Πιθχουάν, έχοντας ένα ρεκόρ 10-2-4 στα τελευταία 16 ντέρμπι, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Σε καλύτερο επίπεδο η Μπέτις.

Τα δύο τελευταία χρόνια πάντως, η Μπέτις είναι σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο. Στο περσινό 1-1 που ήταν στην εποχή που στον πάγκο της Σεβίλλης καθόταν ο Αλόνσο, κοιμήθηκε ο Θεός για να πάρουν τον βαθμό οι γηπεδούχοι, σε ένα παιχνίδι με 0,61 – 1,98 xGoals. Στο τέλος της σεζόν, η Μπέτις τερμάτισε στην 7η θέση και κέρδισε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Σεβίλλη βρήκε κάποια αποτελέσματα με τον Κίκε Φλόρες και τερμάτισε στην 14η. Φέτος, η διοίκηση κατάλαβε πως πρέπει να ρίξει το μέσο όρο ηλικίας. Η αλήθεια είναι πως η φετινή Σεβίλλη, έχει πιο περιορισμένη ποιότητα από ποτέ. Στην προσπάθεια για ανανέωση έφυγαν οι Ελ Νεσιρί, Ακούνια, Οκάμπος. Ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαφορά. Η Σεβίλλη κερδίζοντας 7 βαθμούς στα τελευταία 4 παιχνίδια, πήρε μία βαθμολογική ανάσα.

Τρέχει ρεκόρ 2-3-3, η εικόνα της είναι για μία ομάδα που έχει για ταβάνι να τερματίσει στην μέση της βαθμολογίας. Βρίσκεται στην 13η θέση με βαθμολογία των xPoints για την 12η θέση. Η Μπέτις βρίσκεται στην 8η, όμως, η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Πελεγκρίνι, φωνάζει πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από πέρυσι. Με βάση την βαθμολογία των xPoints, θα έπρεπε να βρίσκεται στην 3η θέση, κάτω μόνο από Μπαρτσελόνα – Ρεάλ. Καλύτερη ομάδα η Μπέτις, το λιγότερο που μπορεί να πάρει είναι η ισοπαλία. Το Χ2Δ στο 1,52.

Φιορεντίνα – Μίλαν

Όλα τα βαριά ονόματα που είχαν μείνει χωρίς ομάδα, κοιτούσαν προς τον πάγκο της Μίλαν.

Τον κράτησε στην θέση του η νίκη στο ντέρμπι.

Στο ξεκίνημα του, η επιλογή του Ζλάταν, ο Φονσέκα, δεν είχε πείσει κανέναν. Ήταν κοινό μυστικό πως το τσιπάκι άλλαξε με την νίκη στο ντέρμπι επί της Ίντερ. Αποτέλεσμα λυτρωτικό για τους ροσονέρι, καθώς ήρθε μετά από ένα ντροπιαστικό σερί 6 ηττών στα ντέρμπι της πόλης. Για τον Φονσέκα, ακολούθησε η εύκολη νίκη επί της Λέτσε με 3-0. Όλα τα γκολ στο ημίχρονο, όπως στο ημίχρονο είχε πετύχει και τα 4 τέρματα επί της Βενέτσια στην πρώτη νίκη που είχε κάνει για το πρωτάθλημα. Η Μίλαν, λοιπόν, έφτασε σε ένα σερί 3 νικών, ανέβηκε στην 3η θέση και ο Φονσέκα πατάει γερά. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει κάνει σεφτέ, όμως, η εμφάνιση της ομάδας του στην ήττα με 1-0 στο Λεβερκούζεν, ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική, δείχνοντας πως συνεχίζει η αγωνιστική πρόοδος. Το ρόστερ πράγματι είναι καλό με τις προσθήκες των Φοφανά, Μοράτα, αλλά και του Έιμπραχαμ.

Τρίζει η καρέκλα του.

Η Φιορεντίνα έχει πραγματοποιήσει μία άθλια εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ 1-1-4 και είναι σίγουρο πως με την Μίλαν ο Παλαντίνο παίζει την θέση του. Δύσκολο να συνεχίσει με ήττα μετά την διακοπή. Μία νίκη μετράει και αυτή, με μία απίθανη διαιτητική εύνοια. Στο 2-1 με την Λάτσιο πήραν οι «Βιόλα» δύο απίστευτα τραβηγμένα πέναλτι από το VAR. Έχει πάρει ώθηση η Μίλαν από την νίκη επί της Ίντερ. Η εικόνα της Φιορεντίνα, δεν είναι για να μακροημερεύει ο Παλαντίνο.

Κυριακή 06/10

16.00 Άστον Βίλα- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1 @ 2,30

19.30 Σεβίλλη-Μπέτις Χ2Δ @ 1,52

22.00 Φιορεντίνα-Μίλαν 2 @ 2,25

Σχετικά άρθρα