Αρχική > BLOGS > Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μιλήστε τους, πρέπει να ξέρουν!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μιλήστε τους, πρέπει να ξέρουν!

Ο Παναθηναϊκός εισέρχεται στη δεύτερη διακοπή, σε μεγάλη αγωνιστική και ψυχολογική κρίση. Η ομάδα του Αλόνσο υποαποδίδει και είναι εμφανές πως κάτι φταίει. Αρκεί ένα καλό ημίχρονο με τον Ολυμπιακό για να «σβήσουν» οι ανορθογραφίες εβδομάδων;

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι περισσότεροι συμφωνούν πως το 0-0 του «ντέρμπι» ήταν δίκαιο. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μοιράστηκαν από έναν βαθμό. Ο Ολυμπιακός πήγε καλά στο πρώτο φετινό ντέρμπι, ενώ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο των δικών του ντέρμπι με δύο ισοπαλίες, μία ήττα και στο -7 από την κορυφή.

Τα xGoals εχθρός των Παναθηναϊκού και Αλόνσο

Ο Παναθηναϊκός στο «ντέρμπι αποδείξων» κατέθεσε πάθος. Ιδίως, στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο έτρεξαν, κάλυψαν χιλιόμετρα, έδειξαν ορισμένα «ψήγματα» του ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει ο προπονητής του. Πίεση, άμεσο και κάθετο ποδόσφαιρο. Στο καλό τους διάστημα, οι Πράσινοι παρήγαγαν φάσεις, αλλά και πάλι τους έλειψε το γκολ. Άλλωστε τα στατιστικά, είναι καθρέφτης. Ο Παναθηναϊκός παραμονές του ντέρμπι, ήταν η πιο ανίκανη ομάδα του πρωταθλήματος σε ό,τι αφορά το ζητούμενο του ποδοσφαίρου. Το γκολ. Καθώς με 8.9 xGoals ανά παιχνίδι, είχε πάρει μόλις 6 τέρματα σε ισάριθμες αγωνιστικές. Η χθεσινή εικόνα ανέβασε ακόμη περισσότερο το δείκτη δυστοκίας. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπωση.


Eίναι πολλά τα όσα θα πρέπει να προβληματίσουν τον Παναθηναϊκό. Και τον Ολυμπιακό ειρήσθω εν παρόδω, με τη διαφορά πως η ανάγνωση του βαθμολογικού πίνακα, εμπνέει μεγαλύτερη αισιοδοξία στους Πειραιώτες. Το «τριφύλλι» οδεύει προς τη δεύτερη διακοπή Εθνικών ομάδων σε μεγάλη αγωνιστική κρίση. Από την προηγούμενη διακοπή, έχει μία νίκη σε πέντε αναμετρήσεις.

Nαι μεν αλλά… για τους Λοντίγκιν και Σπόραρ


Επιστροφή στα τεκταινόμενα του ντέρμπι. Ο Ουρουγουανός προπονητής είχε να αντιμετωπίσει και προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Ντραγκόφσκι και Ιωαννίδης βγήκαν εκτός μάχης. Οι δυο τους είναι σπουδαίες μονάδες στον Παναθηναϊκό και αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα σε δύο στιγμές των «διαδόχων» τους στον αγωνιστικό χώρο. Δύο στιγμές που παρουσία των βασικών, είναι σίγουρο πως θα είχαν διαφορετική κατάληξη.


Πρώτα, ο Ίνγκασον στο 34ο λεπτό, διόρθωσε το αβίαστο λάθος του Λοντίγκιν, επάνω στη γραμμή. Ενώ, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, το σλάλομ του ξεχασμένου Σπόραρ ανακόπηκε από την αρκετά γρήγορη επιστροφή της άμυνας του Ολυμπιακού. Η απόδοση του Παναθηναϊκού έφθινε όσο περνούσε η ώρα. Η ορμή εξασθενούσε και το «μία από τα ίδια» έκανε την εμφάνισή της απ’ άκρη σ’ άκρη του Ολυμπιακού Σταδίου.


Η μοναδική καλή στιγμή για το «τριφύλλι» σε όλο το δεύτερο μέρος, ήρθε από μία φάση με «υπογραφή» Αζεντίν Ουναί. Ο Μαροκινός διαθέτει πολλή ποιότητα και αυτό φάνηκε στη φάση του 78ο λεπτού, λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του. Μύρισε την επιρρέπεια του Ορτέγκα. Την εκμεταλλεύτηκε και αφού ταλαιπώρησε την άμυνα του Ολυμπιακού σούταρε μόλις άουτ.


Ο Μεντιλίμπαρ «διάβασε» καλά τον Αλόνσο

Στο ίδιο διάστημα, ο Μεντιλίμπαρ είχε διαβάσει καλά τις ανορθογραφίες της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο. Με τις αλλαγές του έδωσε πλεονέκτημα στην ομάδα του. Σε αυτό το σημείο, αξίζει μνεία στο επίπεδο ψυχικής και αγωνιστικής ετοιμότητας του 17χρονου Χρήστου Μουζακίτη. To μέλλον είναι όλο μπροστά του. Ο Βάσκος τεχνικός, φέρει ευθύνη για το «ξεπέταγμα» του νεαρού. Η διαφορά είναι πως όσο περνούσε η ώρα, το 0-0 αδικούσε τον Ολυμπιακό. Άλλη μία «καμπάνα» ήχησε για τον Παναθηναϊκό και τον προπονητή του.

Το κοινό χρειάζεται καθαρές εξηγήσεις για τον Αλόνσο


Μοιραία, οι δρόμοι για την επόμενη ημέρα, που σημειωτέον περιλαμβάνει Ηράκλειο (ΟΦΗ) και Τσέλσι, είναι δύο. Είτε προχωρά άμεσα σε «ηλεκτροσόκ» για να αντιστρέψει τον παράγοντα ψυχολογία πρώτα από όλα. Είτε ο δρόμος «Μικέλ Αρτέτα». Δηλαδή, να στηρίξει τον προπονητή του και να του δώσει χρόνο, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων που… δεν έρχονται. Κοινός παρονομαστής το γεγονός πως κάποιος οφείλει να επικοινωνήσει το όραμα και τις αποφάσεις της διοίκησης στον κόσμο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας και του φίλαθλου κοινού της. Το κοινό, χρειάζεται εξηγήσεις. Χθες, (06/10) οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν παρόντες και στήριξαν πολύ. Πρέπει να ξέρουν.

Σχετικά άρθρα