Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > Χαλαρή Γερμανία «έσβησε» τους Ολλανδούς (1-0) με σκόρερ τον… πρωτάρη Λέβελινγκ!

Χαλαρή Γερμανία «έσβησε» τους Ολλανδούς (1-0) με σκόρερ τον… πρωτάρη Λέβελινγκ!

Η Γερμανία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Ολλανδία και είναι μόνη πρώτη στον όμιλο – Νίκη «χρυσάφι» για την Ουγγαρία επί της Βοσνίας.

Εύκολη σχετικά δουλειά είχε η Γερμανία κόντρα στην Ολλανδία. Τα «πάντσερ» επικράτησαν εντός έδρας με 1-0 στο ματς της τέταρτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Nations League και πλέον βρίσκονται ένα βήμα από το να «κλειδώσουν» την πρωτιά στον όμιλο.

Η Γερμανία σημείωσε βαθμούς και… ρεκόρ

Το γκολ για τους γηπεδούχους βρήκε ο Τζέιμι Λέβελινγκ. Η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του στο 63ο λεπτό και εκείνος απλά την έστειλε στα δίχτυα. Αυτή ήταν μια ιστορική στιγμή για τον 23χρονο καθώς συνδύασε ντεμπούτο με την Εθνική του ομάδα, μαζί με το παρθενικό του γκολ!

Είναι άξιας σημασίας πως η Ολλανδία δεν παρουσίασε μια καλή εικόνα. Μάλιστα η ομάδα του Κούμαν δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σουτ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Κάτι τέτοιο είχε να γίνει από τον Ιούνιο του 2019 και στον αγώνα απέναντι στην Πορτογαλία. Παράλληλα ο Μπάουμαν αποτέλεσε τον γηραιότερο τερματοφύλακας που κάνει ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας, σε ηλικία 34 ετών και 131 ημερών.

Επιπλέον μόλις μία φορά στο πρώτο μισό του ματς, παίκτης της Ολλανδίας κατάφερε να μπει στην αντίπαλη περιοχή με τη μπάλα στα πόδια! Οπότε μιλάμε για μια πολύ ακίνδυνη ομάδα, τουλάχιστον για το περισσότερο της αναμέτρησης.

Να σημειωθεί πως ο Λέβελινγκ βρήκε δίχτυα και στο δεύτερο λεπτό, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε ορθά λόγω οφσάιντ.

Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Μάλεν είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Μια ανάσα πριν τη λήξη του ματς (90′) έπιασε ένα ωραίο σουτ, όμως ο Γερμανός κίπερ αντέδρασε εξαιρετικά και δεν του έκανε… τη χάρη.

«Πύραυλος» Σομποζλάι… καθάρισε για τους Ούγγρους

Μονόλογος για τον Σομποζλάι στο Βοσνία – Ουγγαρία. Ο μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ βρήκε δίχτυα τόσο στο 38′, όσο και στο 50′ (με πέναλτι) για διαμορφώσει το τελικό 2-0. Αυτή ήταν και η πρώτη φετινή νίκη των Ούγγρων στο Nations League, καθώς προέρχονται από δύο ισοπαλίες και μια ήττα.

Η επόμενη αγωνιστική στον 3ο όμιλο θα είναι… φωτιά. Η Ολλανδία υποδέχεται την Ουγγαρία (16/11), σ’ ένα ματς που θα παίξει σημαντικό ρόλο για τη δεύτερη θέση.

Από την άλλη Γερμανία και Βοσνία θα αναμετρηθούν, με τους πρώτους να θέλουν μόλις έναν βαθμό για να «κλειδώσουν» την πρωτιά.

Οι συνθέσεις του αγώνα Γερμανία – Ολλανδία:

Γερμανία (Νάγκελσμαν): Μπάουμαν, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Μίτελστεντ, Στίλερ (82′ Άντον), Πάβλοβιτς (77′ Σκάντε), Λέβελινγκ (87′ Γκόζενς), Βιρτς (46′ Άντριχ), Γκνάμπρι, Κλάιντινστ (82′ Μπούρκαρντ)

Ολλανδία (Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν ντε Φεν, Χάτο, Χράφενμπερχ (80′ Χερτρούιντα), Ρέιντερς (46′ Μάλεν), Τίμπερ (46′ Βίφερ), Σίμονς, Μπρόμπεϊ (75′ Ζίρκζι), Χάκπο (65′ Φρίμπονγκ)

Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα από τους σημερινούς (14/10) αγώνες του Nations League:  

League A:

Βέλγιο – Γαλλία 1-2

Ιταλία – Ισραήλ 4-1

Γερμανία – Ολλανδία 1-0

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Ουγγαρία 0-2

League B:

Γεωργία – Αλβανία 0-1

Ουκρανία – Τσεχία 1-1

Ισλανδία – Τουρκία 2-4

Ουαλία – Μαυροβούνιο 1-0

League C:

Αζερμπαϊτζάν – Σλοβακία 1-3

Εσθονία – Σουηδία 0-3

Σχετικά άρθρα