Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > CHAMPIONS LEAGUE > Η Βασίλισσα έχει βασιλόπουλο: Ο Κing Βίνι είναι «φτιαγμένος» για να κυριαρχήσει στη μετά-Μέσι και Κριστιάνο εποχή!

Η Βασίλισσα έχει βασιλόπουλο: Ο Κing Βίνι είναι «φτιαγμένος» για να κυριαρχήσει στη μετά-Μέσι και Κριστιάνο εποχή!

Με τα κατορθώματά του απέναντι στη Ντόρτμουντ, ο Βίνι δουλεύει για τον επόμενο μεγάλο στόχο. Το είπε και ο προπονητής του!

ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ

Ο Βινίσιους αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2018. Μέσα σε αυτό το διάστημα, η πρόοδος του Βραζιλιάνου είναι εντυπωσιακή. Ενδεικτικά, η χρηματιστηριακή του αξία ήταν μόλις 35 εκατομμύρια ευρώ την στιγμή που μεταγράφηκε στη «Βασίλισσα» ενώ τώρα αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Μαζί με τον Χαάλαντ ο Βίνι είναι ο πιο ακριβός παίκτης του κόσμου. Και το χρηματιστήριο παίζει ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Βινίσιους «γονάτισε» μόνος του τη Ντόρτμουντ!

Όμως, ειδικά για τα κατορθώματα του Βίνι τα λόγια περιττεύουν. Είναι μάλλον απολύτως φυσιολογικό πως ο 24χρονος έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να κατακτήσει την πρώτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του. Άλλωστε, ο Βραζιλιάνος φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτησή της στην τελετή που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα (28/10). Το χατ-τρικ απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ του Νούρι Σαχίν είναι το πρώτο του στο Champions League και έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Σαν επιβεβαίωση του ότι είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή και πως αξίζει αυτή την τιμητική διάκριση. Το χατ-τρικ του 24χρονου ήταν το πρώτο του στο Champions League. Μετά την περυσινή εκρηκτική σεζόν, ο Βραζιλιάνος έχει βάλει πλώρη για νέες κορυφές. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν έχει καταγράψει 14 συμμετοχές με 8 γκολ και 7 ασίστ. Έχει πάρει και 5 κίτρινες κάρτες, ενδεικτικό του γεγονότος πως ο Βραζιλιάνος ζει τα παιχνίδια.

Ωστόσο, ο Βίνι αποτελεί και έναν παίκτη με ηγετική στόφα. Δεν πρέπει να αγνοηθεί αυτή η παράμετρος. Στο χθεσινό παιχνίδι στο Μπερναμπέου και ενώ το σκορ ήταν στο 2-0 υπέρ των Βεστφαλών, ο Βίνι κέρδισε ένα πλάγιο. Αμέσως μετά προσπάθησε να ξεσηκώσει το κοινό. Είναι τρομερή η σύνδεσή του με το κοινό των «μερένχες».

Τρία στιγμιότυπα μιλούν μόνα τους για τον Βίνι!

Στη συνέχεια, ο πανηγυρισμός του στο 4-2 δείχνει το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένος ο Βίνι. Έβαλε μία γκολάρα και κατάλαβε πως όλα είχαν τελειώσει για τους αντιπάλους του. Τους διέλυσε και το πανηγύρισε με την ψυχή του.

Στιγμιότυπο τρίτο, μετά το ντεμαράζ του Βίνι, η κάμερα συλλαμβάνει τον Νίκο Σλότερμπεκ δακρυσμένο. Θαυμαστά τα έργα του Βινίσιους.

Αντσελότι: «Θα πάρει αυτή και την επόμενη Χρυσή Μπάλα!»

Αμέσως μετά το «κερασάκι» στην τούρτα, ο Βραζιλιάνος «βυθίστηκε στην αγκαλιά» του «Καρλέτο». Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο προπονητής του είπε πως ο Βίνι θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα. «Τη δικαιούται και σήμερα απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος! Όπως είπε ο Αντσελότι. Θα πάρει αυτή τη Χρυσή Μπάλα και με το χατ-τρικ αποδεικνύει πως πάει και για την επόμενη!»

Tέλος, η συνύπαρξή του με τον Εμπαπέ για την ώρα, αποδεικνύει πως η ανάδειξη του Γάλλου σε απόλυτο ηγέτη της ομάδας τελεί υπό αμφισβήτηση. Όσο είναι εκεί ο Βίνι. Είναι Βασιλιάς.

Σχετικά άρθρα