Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > CHAMPIONS LEAGUE > Ποιος Εμπαπέ; Βίνι! «Βασιλική» ανατροπή με 5 γκολ σε ένα ημίχρονο – μπαμ στο Τορίνο η Στουτγκάρδη!

Ποιος Εμπαπέ; Βίνι! «Βασιλική» ανατροπή με 5 γκολ σε ένα ημίχρονο – μπαμ στο Τορίνο η Στουτγκάρδη!

Στο Ντόρτμουντ «βλέπουν» εφιάλτες με Ρεάλ και Βίνι. 5-2 ανατροπή από 0-2 ημίχρονο. Χατ-τρικ ο ασύλληπτος Βραζιλιάνος! Η Στουτγκάρδη το «μπαμ» της βραδιάς στο Τορίνο!

ΡΕΑΛ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Το rematch του τελικού του Champions League παίχτηκε ξανά 4μιση μήνες μετά. Αυτή τη φορά στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Αυτή τη φορά η Ρεάλ είχε μαζί της το νέο της αστέρα, Κιλιάν Εμπαπέ. Όμως η συγκέντρωσή της δεν ήταν η καλύτερη δυνατή στο πρώτο ημίχρονο. Κάθε άλλο μάλιστα. Η ομάδα του Νούρι Σαχίν έφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Ντόνιελ Μάλεν και Μπάινο-Γκίτενς χτύπησαν δις σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (30′ και 34′) και έβαλαν το κοινό σε σκέψεις. Άραγε, πως θα μπορούσε να χαθεί αυτή η νίκη;

Την άφησε να το πιστέψει και τη γονάτισε με πρωταγωνιστή τον Βίνι!

Kι όμως, αν ξέρατε τι θα έφερνε το όχι και τόσο μακρινό μέλλον… Αρχικά, η Ρεάλ απάντησε με το διπλό δοκάρι των Ροντρίγκο και Μπέλιγχαμ στο 36′. Ο Κόμπελ σώθηκε προσωρινά. Αμέσως μετά, ο Μπραντ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κουρτουά, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο Βέλγος ήταν σε ετοιμότητα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ των Γερμανών. Γενικότερα, πολύ ανώτερη η εικόνα της Μπορούσια στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο, βγήκε από τα αποδυτήρια η Ρεάλ. Μια ομάδα σαδίστρια. Και αμέσως έπιασε δουλειά. Η Μπορούσια χρειάστηκε 4 λεπτά για να βάλει η δύο, η «Βασίλισσα» το έκανε σε 2. Αντόνιο Ρούντιγκερ και Βινίσιους έφεραν την ισορροπία. Κι αυτό ήταν μόλις η αρχή. Ο Βραζιλιάνος παικταράς που είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα, έβαλε ακόμη δύο. Και τι δύο. Γκολάρες. Με σλάλομ ταλαιπώρησε όλη την ομάδα της Ντόρτμουντ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 86′ και το 90+3′ ο Βίνι περνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του. Είχε μεσολαβήσει το γκολ του Βάθκεθ, ως αρχηγού. Ως δεξιού οπισθοφύλακα. 4μιση μήνες πίσω, ένας άλλος δεξιός οπισθοφύλας, ο Ντάνι Καρβαχάλ, ως αρχηγός σκόραρε στον τελικό ενάντια στη Μπορούσια.

Η Ρεάλ έχει ηγέτη!

Απόλυτος σαδισμός από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι που άφησε την Μπορούσια να το πιστέψει ξανά. Για ένα ημίχρονο, προτού την γονατίσει με πέντε γκολ! Επίσης, ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε συμμετοχή σε ένα τέρμα. Έκανε την ασίστ στο 2-1 του Ρούντιγκερ. Ο Γάλλος ήρθε για να γίνει ο ηγέτης της Ρεάλ. Όμως για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να εκθρονίσει τον Βίνι!

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Βάθκεθ, Ρούντιγκερ, Μιλιτάο, Μεντί, Μόντριτς (71′ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ (90′ Γκιουλέρ), Ροντρίγκο (85′ Τσουαμενί), Βινίσιους, Εμπαπέ (90′ Θεμπάγιος).

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Ν. Σαχίν): Κόμπελ, Ρίερσον (76′ Τζαν), Ζούλε, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί, Σάμπιτσερ, Νμέντσα (76′ Μπάιερ), Γκίτενς (55′ Αντόν), Μάλεν (64′ Γκρος), Μπραντ, Γκιρασί.

Η Στουτγκάρδη πήρε ό,τι άξιζε στο Τορίνο!

Η Γιουβέντους παρέμενε η μοναδική ομάδα που δεν είχε ήττα στις φετινές διοργανώσεις. Όμως, είχαμε. Μέχρι το αποψινό και τη συνάντηση με την Στουτγκάρδη του Σεμπάστιαν Χένες. Άφοβοι οι Σουηβοί, ταξίδεψαν στο Τορίνο για να μαζέψουν βαθμούς. Με μεγάλες απουσίες λόγω των τραυματισμών ωστόσο δεν «μάσησαν«. Με τους Λέβελινγκ, Ουντάβ, Ντεμίροβιτς σε εξαιρετική ημέρα απειλούσαν διαρκώς τους γηπεδούχους. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως άξιζαν τουλάχιστον ένα γκολ απέναντι στην ασυνήθιστα άτολμη Γιουβέντους.

Στο 85′ έπειτα και από παρέμβαση του VAR, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μιλότ αλλά ο Περίν έπεσε σωστά και απέκρουσε σωτήρια. Οι μπιανκονέρι έδειχναν αλύγιστοι ωστόσο ένα γκολ του Τουρέ στο τέλος, απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Τέλος, ο επιθετικός από το Μάλι επί της ουσίας μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το πολύτιμο 1-0 και τους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Γιουβέντους (Τ. Μότα): Περίν, Σαβόνα (55′ Καμπιάσο), Καλουλού, Ντανίλο, Καμπάλ, Φατζόλι, Τουράμ (90′ Ρούχι), ΜακΚένι (55′ Λοκατέλι), Κονσεϊσάο (55′ Γουεά), Γιλντίζ, Βλάχοβιτς (64′ Άντζιτς).

Στουτγκάρδη (Σ. Χένες): Νίμπελ, Βάγνομαν, Καμπό, Ρουό, Μίτελσταντ (90′ Τσέις), Στίλερ, Καραζόρ, Μιλό, Ουντάβ (74′ Ρίντερ), Λέβελινγκ, Ντεμίροβιτς (62′ Τουρέ).

Σχετικά άρθρα