Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Ολυμπιακός: Το «ξόρκι» στην… κατάρα του Αμπντί Ιπεκτσί, λέγεται Γιώργος Μπαρτζώκας!

Ολυμπιακός: Το «ξόρκι» στην… κατάρα του Αμπντί Ιπεκτσί, λέγεται Γιώργος Μπαρτζώκας!

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σε μία αφιλόξενη έδρα. Όμως, ο προπονητής του, Γιώργος Μπαρτζώκας θυμάται τον τρόπο για να αλώσει το «νέο Αμπντί Ιπεκτσί»

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων στην Πόλη. Αυτή τη φορά για να τεθεί αντιμέτωπος με την Εφές Αναντολού (20:30) του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς. Στις 4 Οκτωβρίου, στην πρεμιέρα της Euroleague, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν τα κατάφερε απέναντι στη Φενέρ του Σάρας Γιασικεβίτσιους. Ωστόσο η σημερινή αποστολή είναι αρκετά δυσκολότερη. Aυτό γιατί η Εφές στην έδρα της αποτελεί μία ομάδα φόβητρο για τους «Ερυθρόλευκους». Η Εφές τα τελευταία επτά χρόνια, μετρά έξι συνεχόμενες ήττες σε βάρος των Πειραιωτών, με μερίδιο σε αυτή την παράδοση να διεκδικεί ο νυν «Πράσινος», Εργκίν Αταμάν.

Μάλιστα, αυτό το αρνητικό σερί είναι το μακροβιότερο του Ολυμπιακού στην έδρα οποιασδήποτε ομάδας της Euroleague.

Πάει καιρός από το τελευταίο «διπλό»

Τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στο «Σινάν Ερντέμ» ήταν τον Δεκέμβριο του 2017. Mε σκορ 58-61 χάρη σε μία αλησμόνητη παράσταση των Βασίλη Σπανούλη και Χόλις Τόμσον για τον Ολυμπιακό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εργκίν Αταμάν είχε μόλις για λίγες ημέρες υπογράψει τότε στην Εφές. Εκείνη την περίοδο στον πάγκο των Ερυθρολεύκων καθόταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Όμως, ο Εργκίν Αταμάν είναι ο βασικός υπεύθυνος για το χτίσιμο αυτής της αδιανόητης παράδοσης που δεν έχει «σπάσει» ούτε από τους επόμενους προπονητές του Ολυμπιακού συμπεριλαμβανομένων των Ντέιβιντ Μπλατ, Κεστούτις Κεμζούρα. Ενώ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετρά 5 διαδοχικές ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις από το 2020 όταν και ανέλαβε για δεύτερη φορά την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών.

Ο Μπαρτζώκας το έχει ξανακάνει

Πάντως, ο προπονητής του Ολύμπιακού το έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Έχει κερδίσει την Εφές στην έδρα της. Σε ένα παιχνίδι για τη φάση των 16 της Euroleague τη σεζόν 2013/2014. Eφές – Ολυμπιακός 78-83 με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να «αλώνει» το «Αμπντί Ιπεκτσί» και να στενοχωρεί τον Βαγγέλη Αγγέλου ως προπονητή της τουρκικής ομάδας. Από αυτή τη νίκη μεσολάβησαν δέκα ολόκληρα χρόνια.

Πάλι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο, ο Ολυμπιακός θα ψάξει τρόπο να αλώσει το «νέο» Αμπντί Ιπεκτσί, καθώς η τουρκική ομάδα άφησε το επίσης ιστορικό «Σινάν Ερντέμ». Πλέον αγωνίζεται στην ανανεωμένη Basketbol Gelisim Merkezi, μια αρένα συνολικής χωρητικότητας 10.000 θεατών. O Oλυμπιακός επισκέπτεται το «Αμπντί Ιπεκτσί» για αναμετρήσεις με την Εφές από το 2001. Τέλος, σε αυτή την έδρα έχει αντιμετωπίσει την Αναντολού 13 φορές. Έχει κερδίσει τα πέντε από αυτά τα παιχνίδια. Απόψε, το Basketbol Gelisim Merkezi είναι sold out.

Σχετικά άρθρα