Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΑΓΓΛΙΑ > Όταν η Λίβερπουλ έφερε στην Αγγλία τον Κλοπ και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την… επιτυχία! (video) 

Όταν η Λίβερπουλ έφερε στην Αγγλία τον Κλοπ και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την… επιτυχία! (video) 

Πέρασαν εννέα χρόνια από την ημέρα που ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοινώθηκε ως ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ και άλλαξε την ιστορίας της!

Γιούργκεν Κλοπ Λίβερπουλ

Μία ημέρα σαν και σήμερα (08/10) ο Γιούργκεν Κλοπ υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στη Λίβερπουλ.  

Ποιος να το περίμενε ότι εννέα χρόνια αργότερα ο Γερμανός θα λατρευόταν όσο ελάχιστοι στους «Reds»;  

Στο μακρινό 2014 η Λίβερπουλ έμοιαζε να έχει… χάσει τον εαυτό της. O Ρότζερς είχε… πληρώσει το κακό του ξεκίνημα σε Premier League και Ευρώπη και η διοίκηση της ομάδας έψαχνε τον άνθρωπο, που θα τα… άλλαζε όλα.  

Ο εκλεκτός ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος, είχε αποτελέσει παρελθόν από την Μπορούσια Ντόρτμουντ εκείνο το καλοκαίρι.  

Όσα κατάφερε ο Κλοπ ως προπονητής της Λίβερπουλ 

Και τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την… επιτυχία! Τα πράγματα για τον Γερμανό τεχνικό ήταν πολύ δύσκολα, ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια του στην Αγγλία. Άλλωστε, η ομάδα που παρέλαβε δεν θύμιζε σε τίποτα τη Λίβερπουλ, που θα πρωταγωνιστούσε λίγα χρόνια αργότερα.  

Πολλές φορές κρίθηκε για τις επιλογές του. Όταν έδωσε την ευκαιρία στον Σαλάχ για ένα νέο ξεκίνημα στην Premier League, πολλοί είχαν απορήσει για την απόφασή του αυτή.  

Τα 62 εκατομμύρια που δόθηκαν για την απόκτηση του Άλισον από τη Ρόμα, έφεραν σωρεία αντιδράσεων. Ενώ πολλοί τον κατέκριναν για την επιλογή του να δώσει τα… σκήπτρα της άμυνας στον Φαν Ντάικ, που μέχρι τότε έπαιζε στη Σάουθαμπτον. 

Ωστόσο, ο 57χρονος κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα με τους τρεις προαναφερόμενους, να είναι στις βασικές του επιλογές!  

Η επιστροφή της Λίβερπουλ στην… κορυφή της Ευρώπης και της Αγγλίας 

Τη σεζόν 2017-18 οι «Reds» έφτασαν μία… ανάσα από την κατάκτηση του Champions League. Ωστόσο, το… άστρο του Γκάρεθ Μπέιλ και η απίθανη Ρεάλ Μαδρίτης έβαλαν «στοπ» στα όνειρά τους.  

Η Λίβερπουλ και την επόμενη σεζόν ήταν ξανά στον τελικό της διοργάνωσης. Αντίπαλός της η… πρωτάρα Τότεναμ, που δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο!  

Η ομάδα του Κλοπ ήταν ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης, έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια, αλλά ακόμα της… έλειπε το πολυπόθητο τρόπαιο της Premier League! O Γερμανός κατάφερε να το φέρει και αυτό στο Λίβερπουλ, με τους φίλους της ομάδας να περιμένουν αυτή τη στιγμή 30 χρόνια!  

Το συγκινητικό «αντίο» του Κλοπ

Στις 19 Μαΐου του 2024 ο Κλοπ είπε το τελευταίο του «αντίο». Ο αγώνας απέναντι στη Γουλβς (2-0) πέρασε σε δεύτερη μοίρα και όλοι περίμεναν την τελευταία ομιλία του Γερμανού.  

Ο ίδιος προσπάθησε να κρατήσει το χαμόγελό του για να… ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, αλλά μέσα του ήξερε πως αποχαιρετούσε κάτι παραπάνω από μία ομάδα. Έλεγε «αντίο» σε έναν σύλλογο που λάτρεψε! 

Σχετικά άρθρα