Αρχική > BLOGS > Ολυμπιακός: Με τον Μεντιλίμπαρ θα παίζουν οι καλύτεροι, ανεξαρτήτως ηλικίας, συμβολαίων ή μεταγραφών! (video)

Ολυμπιακός: Με τον Μεντιλίμπαρ θα παίζουν οι καλύτεροι, ανεξαρτήτως ηλικίας, συμβολαίων ή μεταγραφών! (video)

Το είχε πει. Το σπουδαιότερο, όμως, είναι πως το κάνει πράξη. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βάζει στα… βαθιά τους μικρούς του Ολυμπιακού. Όχι για να πειραματιστεί, αλλά επειδή το αξίζουν!

Μεντιλίμπαρ Ολυμπιακός

Ντέρμπι «αιωνίων» είχε το μενού της 7ης αγωνιστικής στην Stoiximan Super League. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 (06/10), με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους, χωρίς ωστόσο να τις μετουσιώνουν σε γκολ. Αν πάντως, μένει κάτι από το παιχνίδι, είναι για άλλη μια φορά, οι νέοι των «ερυθρολεύκων» και η αξιοποίησή τους από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Οι Πειραιώτες προέβησαν σε αρκετές μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά, οι σπουδαιότερες μάλλον έγιναν εκ των έσω!

Ο Βάσκος τεχνικός, το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύει πως τα λόγια του, δεν ήταν τυχαία. Στον αγωνιστικό χώρο, θα βρίσκονται οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Ανεξάρτητα από τα συμβόλαιά τους, την ηλικία ή το κόστος της μεταγραφής τους.

Ολυμπιακός: Οι ευκαιρίες του Μεντιλίμπαρ

Ο Μεντιλίμπαρ δεν δίνει ευκαιρίες με βάση τον αντίπαλο που έχει απέναντι του ο Ολυμπιακός. Για εκείνον δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια, ώστε να χρησιμοποιεί ανάλογα τους παίκτες του.

Η φανέλα του βασικού, θα πηγαίνει σε όσους την αξίζουν. Ο Ντάνι Γκαρθία πήρε χρόνο συμμετοχής κόντρα στη Λυών, αλλά δεν έπεισε. Έτσι, ήρθε στο προσκήνιο ο Χρήστος Μουζακίτης. Και μάλιστα, με αντίπαλο στο ματς «φωτιά», με την Μπράγκα! 

Το τι κάνει εντός αγωνιστικού χώρου ο 17χρονος μέσος, είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Άλλωστε, μέχρι στιγμής, είναι ο παίκτης που έχει ταιριάξει καλύτερα από κάθε άλλο, στο πλευρό του Έσε, στη μεσαία γραμμή.

Κάτι παρόμοιο, έγινε και με τον Μπάμπη Κωστούλα. Μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Γιάρεμτσουκ, στην 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League, ξεχώρισε και ξεκίνησε στην ενδεκάδα με τον Ατρόμητο. Το ίδιο συνέβη και στο ντέρμπι «αιωνίων». Ο Ολιβέιρα είχε «φτωχή» εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και η είσοδος του νεαρού επιθετικού, έδωσε νέα πνοή στην «ερυθρόλευκη» επίθεση.

Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι. Ο Μεντιλίμπαρ δεν προχωρά σε τέτοιες κινήσεις, για πρώτη φορά. Η αρχή έγινε την περασμένη σεζόν, με τον Κωνσταντή Τζολάκη. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τον «έχρισε» βασικό και ο 21χρονος γκολκίπερ, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά!

Όχι μόνο παρέμεινε σταθερά κάτω από τα δοκάρια των Πειραιωτών, αλλά αποτέλεσε και έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές, στον δρόμο για την κατάκτηση του Conference League.

Τζολάκης, Μουζακίτης και Κωστούλας, λοιπόν, μέχρι στιγμής. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βάζει στα… βαθιά τους μικρούς του Ολυμπιακού. Όχι για να πειραματιστεί, αλλά επειδή το αξίζουν!

Σχετικά άρθρα