Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Τάιλερ Ντόρσεϊ η… καθίζηση: Ψάχνεται & ο Ολυμπιακός τον ψάχνει

Τάιλερ Ντόρσεϊ η… καθίζηση: Ψάχνεται & ο Ολυμπιακός τον ψάχνει

Ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ έπιασε και πάλι Λιμάνι για να θυμηθεί και να θυμίσει τον παλιό του εαυτό. Για την ώρα πάντως τα νούμερά του κάνουν… βουτιά.

Τάϊλερ Ντόρσεϊ σε ελεύθερη πτώση. Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του επαγγελματικού βίου του Ελληνοαμερικανού τους τελευταίους μήνες.

«Μου έλειψαν όλα, αγαπώ την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Έχω τεράστιο κίνητρο και πολλά να αποδείξω. Θέλω η σεζόν που έρχεται να γίνει η καλύτερη της καριέρας μου», σημείωνε στα μέσα του θέρους ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ. Απόσπασμα των πρώτων δηλώσεων του επανακάμψαντα ως παίκτη – και πάλι – των Πειραιωτών.

Η αλήθεια είναι πως ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ είχε τοποθετήσει τον πήχη αρκετά ψηλά από το πρώτο πέρασμά του στο Λιμάνι.

Με 12.8 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και δύο ασίστ ανά ματς, ο closer γκαρντ είχε προσφέρει αρκετά στο ταξίδι του Ολυμπιακού μέχρι το Final Four του Βελιγραδίου. Ταυτόχρονα οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από το NBA, όπου και του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία. Η πόρτα άνοιξε ξανά – με το μυαλό και στην εξασφάλιση των απαιτούμενων για την συνταξιοδότηση – όμως ο δρόμος του τον έβγαλε και πάλι στην «γηραιά ήπειρο».

Αναταρράξεις στη Φενέρ

Αν και ο πρώτος μισός χρόνος του (2023) στη Φενέρ έδειξε πως θα εξελισσόταν σε… βαρύ χαρτί των Τούρκων στην προσπάθειά τους να σταθεροποιηθούν στην ελίτ στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο ή του ύψους ή του βάθους Τάϊλερ Ντόρσεϊ είδε το χρόνο του και την επιρροή του στο παιχνίδι των «καναρινιών» να συρρικνώνεται διαρκώς. Ιδιαίτερα μετά τη φυγή του Δημήτρη Ιτούδη και την έλευση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Ντόρσεϊ είναι σουτέρ αλλά και παίκτης ρυθμού. Δύσκολα μπορεί να επιβιώσει μέσα από 3λεπτα και 4λεπτα. Κάθεται στον πάγκο, κρυώνει και το «τρένο» δεν ξαναγυρνά.

Μετά από ένα καυτό περσινό χειμωνιάτικο ξέσπασμα με σχεδόν 20 πόντους κατά μέσο όρο σε τρία συναπτά ματς, «ξεσπάθωσε» μέσω των social media για το ρόλο του. Μερικές εβδομάδες αργότερα και μετά από τους 28 πόντους του στη Βαλένθια, άφησε εκ νέου αιχμές όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Οι ασταθείς εμφανίσεις του σε συνδυασμό με την υπόλοιπη Φενέρ που… τσούλαγε, δεν άφηναν πολλά περιθώρια στον Σάρας να τον ρίξει περισσότερο στη φωτιά. Συνθήκη παρεμφερής με την τρέχουσα στον Ολυμπιακό.

Μένει πίσω στο σπριντ

Ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ παρότι φιγουράριζε υψηλά στην ιεραρχία των γκαρντ, είδε την επιρροή του διαρκώς να μειώνεται. Και σε αυτό έπαιξαν ρόλο τρεις παράγοντες. Αφενός η δική του παρουσία.

Το 2άρι του Ολυμπιακού, δεν εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό τις ευκαιρίες και το χρόνο συμμετοχής των πρώτων παιχνιδιών αν και είχε μία καλή εβδομάδα στη Euroleague. Η εξαιρετική του εικόνα στο πρώτο ημίχρονο στην Τουρκία με την Εφές (παραγκωνίστηκε στο δεύτερο μέρος δίχως να πάιξει δευτερόλεπτο), δεν είχε την ανάλογη διάρκεια στο χρόνο.

Διψήφιος (ξανά) με τη Μπάγερν εκτός στην τελευταία, πριν από την Παρτιζάν, ήττα του Ολυμπιακού, 12 πόντους και με τη Μπαρτσελόνα στην άνετη επικράτηση στο Φάληρο. DNP με τη Ρεάλ δύο μέρες πριν.

Ο Ντόρσεϊ αν και έδειχνε σε καλό – έστω ανεβασμένο – φεγγάρι, πάτησε μόλις για 1’36” στο παρκέ του ΟΑΚΑ στο «διπλό» επί του αιωνίου αντιπάλου. Και από τότε έχει περιοριστεί σε ρολίστας.

Αφετέρου σημαντικό ρόλο στον περιορισμό του Ντόρσεϊ στο ροτέισον των «ερυθρολεύκων», έχει παίξει η αγωνιστική άνοδος του Λούκα Βιλντόζα που προσφέρει αναμφίβολα περισσότερα και στο αμυντικό σκέλος αλλά και η κατά τρόπον τινά καθιέρωση του Φουρνιέ στο «2». Θέση που παίρνει και τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν συνεπώς.

«Θα γίνεται rotation βάσει αριθμών και όχι της αξίας των παικτών» ξεκαθάρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας λίγες μέρες πριν την «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση του Νεομβρίου. Και αυτό κάνει στην πράξη με τον αστερίσκο της εξαφάνισης του Ντόρσεϊ από το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Εφές.

Στα τελευταία 4 ματς μάλιστα (υπήρξε και η απουσία από τον αγώνα με τη Μπασκόνια) δεν περνά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ ούτε τα 5′. Δεν είναι τέτοια η φύση του που θα λειτουργήσει ως game changer και θα κερδίζει με ένα εκρηκτικό δίλεπτο περισσότερο χρόνο στο ματς. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

8η Αγωνιστική – 1’35” με Παναθηναϊκό (0 πόντοι)
9η Αγωνιστική – 5’06” με Βιλερμπάν (0 πόντοι)
10η Αγωνιστική – 6’34” με Μακάμπι (3 πόντοι)
12η Αγωνιστική – 4’44 με Παρτιζάν (0 πόντοι)

ΣεζόνΟμάδαΧρόνος Συμμετοχής
2019-20Μακάμπι18’52’’ (28 ματς)
2020-21Μακάμπι21’52’’ (34 ματς)
2021-22Ολυμπιακός24’10’’ (38 ματς)
2023Φενέρ21’26’’ (13 ματς)
2023-24Φενέρ17’36’’ (38 ματς)
2024-25Ολυμπιακός11’42’’ (10 ματς)

Σχετικά άρθρα