Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Το «έζησε» πρώτη φορά ο Παντελίδης, ματς 10ετίας για τον Αστέρα, έριξε… νοκ-άουτ τον Ολυμπιακό!

Το «έζησε» πρώτη φορά ο Παντελίδης, ματς 10ετίας για τον Αστέρα, έριξε… νοκ-άουτ τον Ολυμπιακό!

Τεράστια νίκη για τον Asteras AKTOR, νέα «γκέλα» για τον Ολυμπιακό! Οι Αρκάδες επικράτησαν με 1-0 (27/10) και «χάρισαν» στον Σάββα Παντελίδη, μία… πρωτόγνωρη εμπειρία!

Αστέρας Ολυμπιακός

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια, αλλά ο Asteras AKTOR κέρδισε ξανά ένα παιχνίδι, κόντρα στον Ολυμπιακό!

Οι Αρκάδες επικράτησαν με 1-0 (27/10), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και έτσι, υποχρέωσαν τους Πειραιώτες σε ακόμα ένα «στραβοπάτημα», εντός συνόρων.

Ο Γιαμπλόνσκι πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι! Έμεινε στους 15 βαθμούς ο Ολυμπιακός, ενώ από την άλλη ο Asteras ανέβηκε στους 13 ,σε ένα ματς, με ιδιαίτερη σημασία για τον Σάββα Παντελίδη.

Μεγάλη ανησυχία για τον Γιαζίτσι στους Πειραιώτες, που τραυματίστηκε στο γόνατο στις καθυστερήσεις και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

«Τρελός» ρυθμός, την ουσία ο Αστέρας

Πριν καν αρχίσει το παιχνίδι καλά-καλά, ο Αστέρας άγγιξε το γκολ. Στο πρώτο λεπτό, ο Καλτσάς σέντραρε από δεξιά, ο Μπαρτόλο πήρε την κεφαλιά, αλλά είδε τον Τζολάκη να απομακρύνει με τον πόδι.

Η απάντηση από την πλευρά του Ολυμπιακού, ήταν… τετραπλή. Ωστόσο, οι δύο ευκαιρίες του Κοστίνια και εκείνες από Κάρμο και Ροντινέι, δεν στάθηκαν αρκετές για να νικήσουν τον Τσιντώτα.

Πάντως, το γκολ τελικά ήρθε για τους γηπεδούχους, στο 21ο λεπτό. Ο Ρεγκίς σούταρε από μακριά, ο Γιαμπλόνσκι ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή και έβαλε το πόδι του, αλλάζοντας πορεία στην μπάλα, για να την στείλει στα δίχτυα και να γράψει το 1-0.

Όπως είναι λογικό, οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμό και έψαξαν άμεσα την ισοφάριση. Στο 35’ έφτασαν στο γκολ με τον Ροντινέι, όμως ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Μασούρα στην αρχή της φάσης.

Μέχρι το ημίχρονο ακολούθησαν ακόμα δύο στιγμές, με κεφαλιές του Κάρμο και του Κοστίνια, με το αποτέλεσμα να παραμείνει το ίδιο.

Είχε τελικές ο Ολυμπιακός, κράτησε τη νίκη ο Asteras

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε σχεδόν όπως το πρώτο. Ο Ολυμπιακός απείλησε, αλλά ο Αστέρας ήταν εκείνος που άγγιξε το 2-0! Στο 50’ ο Μπαρτόλο γύρισε στον Μακέντα, που σούταρε, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι!

Μάλιστα, ένα λεπτό μετά, ο ίδιος παίκτης σπατάλησε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία, σημαδεύοντας λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν διαρκώς στην περιοχή των Αρκάδων, αλλά το γκολ δεν ήρθε, ούτε στο 83’, όταν ο Ελ Κααμπί σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι! Έτσι, ο Αστέρας, έφτασε σε μία σπουδαία νίκη.

Γιατί το ματς ήταν ξεχωριστό για τον Παντελίδη;

Το ματς είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Σάββα Παντελίδη. Και αυτό, διότι πέτυχε την πρώτη του νίκη, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό!

Ο Έλληνας τεχνικός είχε αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες ως προπονητής, σε δέκα περιπτώσεις, μετρώντας δύο ισοπαλίες και οκτώ ήττες. 

Στην 11η «μονομαχία» μαζί τους, ο Παντελίδης κατάφερε να χαμογελάσει, παίρνοντας τη νίκη για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Asteras AKTOR (Σ. Παντελίδης): Τσιντώτας, Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (72′ Τζανδάρης), Μούμο (79′ Γκαρσία), Καλτσάς (72′ Άλβαρεζ), Μπαρτόλο (79′ Παλάσιος), Ρεγκίς (56′ Αλάγκμπε), Μακέντα

Ολυμπιακός (Χ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Αποστολόπουλος (70′ Γιαζίτσι), Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια, Γκαρθία, Στάμενιτς (46′ Εσε), Κωστούλας (70′ Ζέλσον), Μασούρας (46′ Γουίλιαν), Ροντινέι, Γιάρεμτσουκ (56′ Ελ Καμπί)

Σχετικά άρθρα