Αρχική > BLOGS > Ένας για όλους και όλοι για τον Μπάλντοκ: Το απόγευμα που τα χαμόγελα της νίκης «έσβησαν»!

Ένας για όλους και όλοι για τον Μπάλντοκ: Το απόγευμα που τα χαμόγελα της νίκης «έσβησαν»!

Ό,τι έγινε με τον Μπάλντοκ έδειξε πως στη ζωή, υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά από τις νίκες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε όμως, τα χαμόγελα «έσβησαν».

MΠΑΛΝΤΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάποιες φορές, είναι δύσκολο να γράψεις ο,τιδήποτε άλλο πέρα από την κεντρική ιδέα ενός συμβάντος. Το κεντρικό γεγονός στο ΟΦΗ-Παναθηναϊκός ήταν τα όσα έγιναν, ώστε να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου, Γιώργου Μπάλντοκ. Για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, η διαδικασία αυτή είναι πολύ ψυχοφθόρα. Είναι τόσο δυσάρεστο αυτό που έχει συμβεί που έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία του συνόλου. Η «γλώσσα του σώματος» μιλούσε από μόνη της. Άλλωστε, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και ο Αλόνσο αναφέρθηκε σε αυτή την «θλίψη» . Έναν παράγοντα που επηρεάζει την ομάδα του.

Όλοι έγιναν το «32»

Έπειτα, ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος αντιδρά σωστά. Η απόφαση να τιμήσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή είναι πέρα για πέρα σωστή, έντιμη και πάνω από όλα ανθρώπινη. Όμως, και ο θρήνος της απώλειας είναι αξιοπρεπής. Ακόμη, το «αποτύπωμα» της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά και το προπονητικό κιτ το οποίο περιλάμβανε για όλους τους ποδοσφαιριστές, το νούμερο 32 του αδικοχαμένου, είναι όμορφες κινήσεις. Πέρα από συμβολισμό έχουν και μεγάλη ουσία. Τα «32άρια» του Παναθηναϊκού ήταν όλα εκεί για να τιμήσουν το γνήσιο «32άρι» που έφυγε απροειδοποίητα από τη ζωή.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει την… θλίψη

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αιωρούνταν κάτι πάνω από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός, δίχως να εντυπωσιάσει (ξανά) έφυγε με τους τρεις βαθμούς, χάρη σε ένα τέρμα του «παίκτη – αποκάλυψη» της σεζόν του έως τώρα. Ο Τετέ για ακόμη μία φορά έδειξε την μεγάλη ποιότητα αλλά και την προσωπικότητα που διαθέτει. Παρόλα αυτά, πραγματικά, δεν χωρά αγωνιστική κριτική. Το συμβάν με τον Μπάλντοκ παραμένει νωπό και οποιαδήποτε κριτική, θετική ή αρνητική αδικεί τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται.

Όμως, ο παράγοντας της ψυχολογίας είναι μεγάλο κομμάτι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να είχαν χάσει αυτό το παιχνίδι. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά πράγματα διαφορετικά. Ωστόσο έγινε το ιδανικό. Αυτό είναι σημαντικό κέρδος. Νίκησαν πρωτίστως για τον Τζορτζ και δευτερευόντως για να βελτιώσουν την βαθμολογική τους θέση. Οι απώλειες των ανταγωνιστών, διατηρούν το «τριφύλλι» ολοζώντανο στη μάχη τίτλου της Stoiximan Super League.

Ο Παναθηναϊκός το πήρε με λίγες δικές του καλές στιγμές

Ωστόσο, αποτελεί άξιο αναφοράς πως, το «τριφύλλι» νίκησε την ομάδα του Ράσταβατς με την μεθοδολογία… του ΟΦΗ. Ενώ, αντίθετα, οι Κρητικοί έκαναν ό,τι έκανε συνήθως ο Παναθηναϊκός με τις τελικές του προσπάθειες. Έγιναν φλύαροι και άστοχοι. Μοιάζει με αστείο. Κι όμως, αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Τέλος, η κριτική που πήρε διάλειμμα, θα επιστρέψει. Τίποτε δεν χαρίζεται σε κανέναν στο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός και ο Αλόνσο την προσεχή Πέμπτη δίνουν παιχνίδι ιστορικής σημασίας και τεράστιας αξίας για την πορεία της ομάδας στο Europa Conference League. Στο ΟΑΚΑ, το μενού έχει… Τσέλσι (23/10, 19:45). Oι Πράσινοι πρέπει να γίνουν κι εκεί ένα «κουβάρι», όλοι μαζί για τον Μπάλντοκ.

Σχετικά άρθρα