Αρχική > ΜΠΑΣΚΕΤ > EUROLEAGUE > Ο Μαλεντόν σαρώνει: Εντυπωσιακό come-back στη Euroleague για τον MVP της 4ης στροφής

Ο Μαλεντόν σαρώνει: Εντυπωσιακό come-back στη Euroleague για τον MVP της 4ης στροφής

Ο Τεό Μαλεντόν γύρισε δριμύτερος στη «γηραιά ήπειρο» και… σαρώνει.

Ένας Τεό Μαλεντόν να τον… πιεις στο ποτήρι.

Από τις επιστροφές του καλοκαιριού και τις μεταγραφές εν γένει που προήλθαν από την άλλη μεριά του Ατλαντικού που έφεραν μαζί τους λιγότερη «αστερόσκονη» απ’ ότι στην ουσία τους αρμόζει. Εν μέρει λογικό αν αναλογιστεί κανείς μερικά από τα ονόματα που άφησαν το NBA για να καταπλήξουν στην Ευρώπη. Ο Τεό Μαλεντόν πάντως προτίμησε να κάνει αισθητή με το… καλημέρα την παρουσία του στο παρκέ, εκεί που για την ώρα… λάμπει.

Η 4ετής περιπέτειά του στο «θαυμαστό» κόσμο της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη και της G-League, τον ωρίμασαν. Ο Γάλλος γκαρντ έβαλε κιλά, βελτιώθηκε και γύρισε στα 23 του πιο έτοιμος για να καταπλήξει. Στο ξεκίνημα τουλάχιστον του «μαραθωνίου», αυτό κάνει.

Ο πρωταθλητής του γαλλικού πρωταθλήματος το 2019 και κορυφαίος νέος παίκτης της LNB τη σεζόν εκείνη, έβγαλε… μάτια την 4η αγωνιστική του θεσμού. Εκείνος ήταν που ξεπέρασε σε 7 (!) διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες κάθε προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του και δικαιολογημένα αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής (36 PIR).

Με 25 πόντους (το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν το 2020 στο ΟΑΚΑ με 19) εκ των οποίων 5/10 τρίποντα και 8/8 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ, ο Μαλεντόν αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή της Βιλερμπάν που έκανε το 2/2 στην έδρα της.

Τα ρεκόρ που έσπασε

25 πόντοι
36 PIR
3 κλεψίματα
2 μπλοκ
5 εύστοχα τρίποντα
8 εύστοχες βολές
6 αμυντικά ριμπάουντ

Η γαλλική ομάδα αν και βρέθηκε πίσω με 11 πόντους πέντε λεπτά πριν ακουστεί η… χοντρή κυρία, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με ένα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ 17-0 σερί, γύρισε το ματς.

Η εμφάνιση παρόλα αυτά του Τεό Μαλεντόν δεν ήταν έκλαψη αλλά συνέχεια σε ένα φοβερό ξεκίνημα. Στην 26η συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, έσπασε τα κοντέρ ξεδιπλώνοντας το πολύπλευρο ταλέντο του.

Άλλωστε πρόκειται για έναν αθλητή των 177 αγώνων στο NBA (Θάντερ, Χόρνετς και Σανς) με 21.2 λεπτά συμμετοχής, 7.8 πόντους ανά παιχνίδι, 2.9 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ. Καθόλου αμελητέα τα νούμερά του.

Τα όσα κάνει για την ώρα ο Γάλλος με τον μακρύ κορμό, τον φέρνουν στην πρώτη θέση της αξιολόγησης σε ολάκερη τη λίγκα με 24,5 μονάδες. Ο Φακούντο Καμπάτσο ακολουθεί με 23,7.

Στην πεντάδα βρίσκονται και οι Λεσόρ, Βεζένκοφ με 22,5 PIR έκαστος.

Σχετικά άρθρα