Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > Τους έχει με κάθε τρόπο η Γαλλία: 2-1 το Βέλγιο χωρίς Εμπαπέ και με… δέκα!

Τους έχει με κάθε τρόπο η Γαλλία: 2-1 το Βέλγιο χωρίς Εμπαπέ και με… δέκα!

Ο Κόλο Μουανί «ντύθηκε» Εμπαπέ και η Γαλλία κέρδισε ξανά το Βέλγιο! Με 10 παίκτες από το 80′ οι τρικολόρ. Περίπατος της Ιταλίας στο Φρίουλι (με Ισραήλ) και η πρωτιά θα παιχτεί μεταξύ τους!

ΓΑΛΛΙΑ ΒΕΛΓΙΟ

Στις παγωμένες Βρυξέλλες, το Βέλγιο φιλοξένησε τη Γαλλία για την 4η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της πρώτης κατηγορίας του Nations League. Και οι δύο χρειάζονταν τη νίκη για να διατηρήσουν ελπίδες κατάληψης της πρώτης θέσης. Οι τρικολόρ έπαιξαν δίχως τον Κιλιάν Εμπαπέ, μία απόφαση (του ιδίου) που προκάλεσε συζητήσεις.

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο

Ωστόσο, η αναμέτρηση άφηνε υποσχέσεις για θέαμα. Έτσι και έγινε, καθώς από νωρίς οι Γάλλοι βρήκαν στιγμές. Στο 23′ το χαμένο πέναλτι του Τίλεμανς ήταν η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων. Στο 35′ ο Κόλο Μουανί έκανε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, βάζοντας μπροστά την ομάδα του Ντεσάν. Οι Γάλλοι είχαν γενικά τις ευκαιρίες, όμως και οι Βέλγοι ήταν αρκετά απειλητικοί. Σε μία τέτοια φάση, στιγμές πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, βρήκα και γκολ. Ο Καστάν έκανε εκπληκτική σέντρα με αποδέκτη τον Οπεντά. Ο φορ του Βελγίου δεν αστόχησε στο 45+3′ για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Κόλο Μουανί ξανά και 5η διαδοχική νίκη επί του Βελγίου!

Ωστόσο, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους τρικολόρ να επιτίθενται. Το ακυρωμένο γκολ του Κονέ (ορθώς) ήταν απλώς η προειδοποίηση για το (δεύτερο) χτύπημα του Κόλο Μουανί στο 62′. Ο Ντιν σέρβιρε ο επιθετικός των Παριζιάνων έφτιαξε το νέο προβάδισμα της ομάδας του. Οι Βέλγοι δημιούργησαν κάποιες στιγμές. Ξεχώρισε το δυνατό σουτ του Ντεμπάστ. Γνώριζαν πως η ήττα ήταν καταδικαστική. Στο 70′ οι δύο ομάδες είχαν από 12 τελικές προσπάθειες. Αποβολή για τον Τσουαμενί στο 75′. Ο αρχηγός των Γάλλων ανέτρεψε τον Τίλεμανς που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Μενιάν. Ο Γάλλος μέσος της Ρεάλ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Τροσάρ εκτέλεσε, αλλά ο Μενιάν δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Με τον παίκτη παραπάνω, οι Βέλγοι πίεζαν με μανία.

Όμως, παρά την αριθμητική τους υπεροχή, οι Βέλγοι δεν έδειχναν ικανοί να αποσοβήσουν την πέμπτη διαδοχική τους ήττα από τους Γάλλους. Αυτή ήταν η 5η διαδοχική επικράτηση των τρικολόρ επί των κόκκινων διαβόλων. Επικράτηση που με την συμπλήρωση 4 αγωνιστικών, στέλνει τη Γαλλία στους 9 βαθμούς και τη δεύτερη θέση. 1 βαθμό πίσω από την Ιταλία του Σπαλέτι. Οι δυο τους παίζουν ντέρμπι πρωτιάς την 6η αγωνιστική στην Ιταλία.

Από την άλλη, το Βέλγιο έμεινε στους 4 βαθμούς.

Εύκολα οι Ιταλοί το Ισραήλ

Τέλος, στο Φρίουλι, η Ιταλία με ήρωες τους Ρετεγκι και Ντι Λορέντσο έκανε προπόνηση με το Ισραήλ. Μεστή εμφάνιση και 4-1. Οι Ιταλοί πάτησαν γκάζι μετά την μείωση του σκορ από τον Αμπού Φανί των Ισραηλινών στο 66′. Μέσα σε κάτι λιγότερο από δέκα λεπτά (72′ & 79′), οι Ιταλοί καθάρισαν το παιχνίδι με σκόρερ τους Ντι Λορέντσο και Φρατέζι.

Οι συνθέσεις του αγώνα Γαλλία – Βέλγιο:

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Κάστελς, Ντεμπάστ, Φάες, Τεάτ, Καστάν (67′ Ντε Κάιπερ), Μανγκαλά (67′ Βρανξ), Τίλεμανς (81′ Ένγκελς), Ντοκού, Τροσάρ, Ντε Κετελάρε (81′ Λουκεμπάκιο), Οπεντά.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Σαλιμπά, Ντιν, Τσουαμενί, Κονέ, Γκεντουζί (73′ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (79′ Φοφανά), Μπαρκολά (74′ Ενκουκού), Κόλο Μουανί (90+2′ Τουράμ).

Σχετικά άρθρα