Αρχική > BLOGS > «Εθνική Ελλάδας, να η ευκαιρία σου!»: Πώς μέσω Nations League, «φτιάχνει» το Μουντιάλ!

«Εθνική Ελλάδας, να η ευκαιρία σου!»: Πώς μέσω Nations League, «φτιάχνει» το Μουντιάλ!

Πώς η Εθνική Ελλάδας έβαλε τις βάσεις στο Wembley, για κάτι μεγάλο και με πολλές εναλλακτικές, στην προσπάθειά της να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026;

Ελλάδα Αγγλία Παυλίδης

Η Εθνική πέφτει στη «μάχη» για το 4/4 στο Nations League κι αυτό το Ελλάδα – Ιρλανδία έχει τεράστια σημασία. Το βράδυ της Κυριακής (13/10, 21:45), το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να εξαργυρώσει το έπος της Αγγλίας. Παράλληλα, όμως, να θέσει και ακόμα καλύτερες βάσεις στο εγχείρημα, «παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026». Ήδη, άλλωστε, είναι σε αυτόν τον δρόμο, διεκδικώντας στα… ίσα την πρωτιά του ομίλου, από τα «Τρία Λιοντάρια»!

Η Εθνική Ελλάδας έχει τη «χρυσή» ευκαιρία, να ανέβει στη League A του Nations League. Κάτι που εκτός από τιμητικό, έχει και πρακτικά οφέλη. Εκεί, απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, θα «παλέψει» για την παρουσία της στα Finals, για να κατακτήσει τον τίτλο!

Παράλληλα, όμως, θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει ένα 2ο «μονοπάτι» στο Μουντιάλ των ΗΠΑ του 2026. Ακριβώς, όπως πήγε να κάνει, στο EURO 2024.

Εθνική Ελλάδας: Ο 2ος δρόμος προς τις ΗΠΑ

Οι δώδεκα ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση των ισάριθμων ομίλων, θα παίξουν Play Offs μαζί με τους τέσσερις καλύτερους νικητές ομίλου στο Nations League. Προφανώς, από εκείνους, που δεν βρίσκονται μεταξύ των δώδεκα νικητών ή των δεύτερων των προκριματικών ομίλων του Μουντιάλ.

Αυτές οι 16 ομάδες, θα χωριστούν σε τέσσερα υπό-γκρουπ κι έπειτα, θα σχηματίσουν ζευγάρια σε στυλ Final-4. Οι τέσσερις νικητές από κάθε υπογκρούπ, θα πάρουν τα τέσσερα εισιτήρια που είναι διαθέσιμα για την Ευρώπη.

Πριν από όλα αυτά, όμως, η Ελλάδα χρειάζεται την πρωτιά. Έπειτα, γνωρίζει πως οι πιθανότητες να έχει αυτό το 2ο εισιτήριο είναι πολλές. Άλλωστε, πολλές χώρες της League A και της League B του Nations League, θα εξασφαλίσουν μέσω των προκριματικών την παρουσία τους στις ΗΠΑ.

Κάτι που θα επιχειρήσει και η Ελλάδα και πιθανότατα, υπό πολύ καλύτερες συνθήκες!

Εθνική Ελλάδας: Πώς το Nations League «φτιάχνει» το Μουντιάλ

Ήδη, η Ελλάδα ανέβηκε από την 48η θέση παγκοσμίως, στην 46η στο Ranking της UEFA, μετά τα τελευταία αποτελέσματά της.

Ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, είναι 22η. Πρακτικά, λοιπόν, έχει μεγάλες πιθανότητες να μπει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Η εικόνα θα είναι πλήρης μετά το τέλος του Nations League. Προς το παρόν, όμως, ένα τέτοιο σενάριο, θα ήταν ιδανικό!

Γιατί; Επειδή θα είχε μία υπερδύναμη από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας στον προκριματικό όμιλό της και αποφεύγει μία ακόμα, από το 2ο!

Σαφώς και είναι νωρίς. Αλλά αν η Εθνική Ελλάδας καταφέρει να εξαργυρώσει στο 100% όσα έκανε στο Wembley; Τα οφέλη θα είναι πάρα μα πάρα πολλά!

Σχετικά άρθρα