Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Πάλεψαν, αλλά «κόλλησαν» στο μηδέν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με κερδισμένο τον… ΠΑΟΚ!

Πάλεψαν, αλλά «κόλλησαν» στο μηδέν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με κερδισμένο τον… ΠΑΟΚ!

Το «αιώνιο» ντέρμπι ολοκληρώθηκε ισόπαλο και δίχως τέρματα στο ΟΑΚΑ. Οι δύο μονομάχοι είχαν τις στιγμές τους, ωστόσο συμβιβάστηκαν με τον βαθμό. Έδειξε σφυγμό ο Παναθηναϊκός που χάνει για καιρό τον Ιωαννίδη!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αμφότεροι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά στο φινάλε, κόλλησαν στο… μηδέν! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι με 0-0 (06/10) και έβγαλαν κερδισμένο της αγωνιστικής τον… ΠΑΟΚ!

Το ντέρμπι «αιωνίων», στην 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League, δεν είχε νικητή και σε συνδυασμό με τη νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» στην έδρα του Λεβαδειακού, τον έστειλαν στην κορυφή!

Ο Παναθηναϊκός πλέον, χάνει αρκετό έδαφος, καθώς έμεινε στους 9 βαθμούς και στο -7 από την κορυφή. 

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι ισόβαθμος στη δεύτερη θέση, με 14 βαθμούς, μαζί με την ΑΕΚ και τον Άρη.

Παναθηναϊκός: Είχε τις φάσεις, όχι όμως το γκολ

Oι παίκτες του Αλόνσο ξεκίνησαν ορεξάτοι. Με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου το «τριφύλλι» είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα. Η πρώτη στιγμή καταγράφηκε στο 16ο λεπτό, έπειτα από όμορφη συνεργασία των Σέρβων της ομάδας και εκτέλεση του Τζούρισιτς. Η μπάλα «έξυσε» κυριολεκτικά το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη. Ίδια κατάληξη και για την κεφαλιά του Ίνγκασον λίγο αργότερα.

Ο Μεντιλίμπαρ ανέβασε τις γραμμές του για να απορροφήσει την πίεση των Πρασίνων. Ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Έσε στο 25′.

Ωστόσο, η πραγματικά καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 30′. Ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε ταχύτατα έπειτα από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή. Ο Τζούρισιτς «διάβασε» την κίνηση του Μλαντένοβιτς και ο Σέρβος μπακ εκτέλεσε. Το σουτ πέρασε για ορισμένα εκατοστά άουτ. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ωραίο ρυθμό με τον Ολυμπιακό να γίνεται εξίσου απειλητικός, όμως η άμυνα των Πρασίνων αντιδρούσε καλά. Ο Τετέ βρήκε αέρα στο 32′ για να έρθει μία ασύλληπτη φάση των Πειραιωτών στο 35′. Έπειτα από αβίαστο λάθος του Λοντίγκιν, ο Μαρτίνς έφερε τον Ελ Κααμπί σε θέση βολής. Ο Μαροκινός εξουδετέρωσε τον Ρώσο, ωστόσο ο Ίνγκασον επενέβη σωτήρια στη γραμμή.

Μέγα «πλήγμα» με Ιωαννίδη λίγο πριν το ημίχρονο

Το μεγάλο πλήγμα για τον Παναθηναϊκό ήρθε λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ο Φώτης Ιωαννίδης «ξάπλωσε» στο τερέν. Αρκετή ώρα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, καθώς ο Σπόραρ έκανε εντατική προθέρμανση από το 15ο λεπτό. Ανεπανάληπτη φάση διαρκείας στα καρέ του Τζολάκη. Ο Μπακασέτας, εκτέλεσε αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Κρητικός κίπερ είπε «όχι» τόσο σε Σπόραρ όσο και στον Τετέ. To 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ισορροπία και… αστοχία από τους «αιωνίους»

Οι Πειραιώτες πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Δίχως ωστόσο να έχουν κάποια μεγάλη στιγμή. Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν αισθητά μειωμένος συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο. Στο σημείο αυτό οι δύο προπονητές έφεραν … εφεδρείες από τον πάγκο. Οι Πειραιώτες απάντησαν στην τριπλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού στην εκπνοή του πρώτου. Μουζακίτης, Ελ Κααμπί και Κωστούλας δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξουδετερωμένο Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός φώναξε για πέναλτι στο 76′ ενώ στιγμές αργότερα, ο Ουναί δεν πραγματοποίησε τρομερό σλάλομ. Ο ίδιος ολοκλήρωσε τη φάση με την μπάλα να μην κάνει το χατίρι στον εξτρέμ των Πρασίνων. Το μηδέν παρέμενε και ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Οι Πράσινοι προσπαθούσαν να πάρουν κάτι εκμεταλλευόμενοι το πολύ όμορφο κλίμα στις κερκίδες. Ωστόσο, από την τελική προσπάθεια απουσίαζε η ουσία.

Το 0-0 έδωσε από έναν βαθμό στους δύο μονομάχους με τον Παναθηναϊκό πάντως να χάνει ακόμη περισσότερο έδαφος. Οι Πράσινοι έχουν σίγουρα να προβληματιστούν και για την κατάσταση της υγείας του Φώτη Ιωαννίδη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναθηναϊκός (Nτιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μπάλντοκ (75′ Κώτσιρας), Γεντβάι, Ίνγκασον, Αράο, Τσέριν (65′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (75′ Ουναί), Τζούρισιτς (66′ Πελίστρι), Τετέ, Ιωαννίδης (44′ Σπόραρ).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια (62′ Γκαρσία), Έσε, Μουζακίτης (86′ Μασούρας), Ολιβέιρα (46′ Kωστούλας), Ροντινέι, Μαρτίνς (62′ Βέλντε), Ελ Κααμπί.

Σχετικά άρθρα