Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > STOIXIMAN SUPER LEAGUE > Γι’ αυτό δεν δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ, απέναντι στον Παναιτωλικό (video)

Γι’ αυτό δεν δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ, απέναντι στον Παναιτωλικό (video)

Τι αναφέρει ο κανονισμός της IFAB, για το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ απέναντι στον Παναιτωλικό, στο ματς του Σαββάτου (05/10).

panetolikos-aek-penalty

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό μέσα στο Αγρίνιο, εν μέσω διαμαρτυριών για πέναλτι που δεν δόθηκαν. Ήταν η πρώτη της ήττα στη φετινή Stoiximan Super League και το μόλις 2ο γκολ που δέχθηκε στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, το παιχνίδι είχε και τρίτο ημίχρονο.

Οι αποφάσεις διαιτητή και VAR, δεν βρήκαν σύμφωνους τους ανθρώπους της «Ένωσης».

Στην ΑΕΚ «φωνάζουν» για πέναλτι στον Περέιρα στο 25′, για άλλο πέναλτι σε χέρι του Μιγκέλ Λουίς στις καθυστερήσεις, αλλά και για μία κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Φραντζί Πιερό.

Στην περίπτωση της τιμωρίας του επιθετικού από την Αϊτή, δεν χρειάζονται αναλύσεις. Το βίντεο αρκεί για ασφαλή συμπεράσματα, μιας και απλώς υπάρχει σύγκρουση δύο παικτών. Όχι χρήση αγκώνα.

Ως προς την τελευταία χρονικά φάση, δηλαδή το χέρι στο 90+3′, ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος.

Η IFAB, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, αναφέρει χαρακτηριστικά, για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Δεν είναι χέρι εκτός εάν η μπάλα μπει απευθείας στο τέρμα του αντιπάλου ή ο παίκτης σκοράρει αμέσως μετά. Τότε είναι φάουλ για την άλλη ομάδα».

Έτσι, έκριναν και οι αρμόδιοι στο Αγρίνιο. Πως η μπάλα φτάνει στο χέρι του Μιγκέλ Λουίς, από απομάκρυνση συμπαίκτη του. Γι’ αυτό και δεν καταλογίστηκε η «εσχάτη των ποινών».

Όσον αφορά την πρώτη φάση για την οποία «φωνάζει» η ΑΕΚ, ζητώντας πέναλτ στον Περέιρα; Καλύτερα να περιμένουμε την ανάλυση από τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά.

Σχετικά άρθρα