Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > CHAMPIONS LEAGUE > Πριν τον Τζόλη; Ο τελευταίος Έλληνας σκόρερ στο Champions League, άξιζε και 2ο γκολ! (video)

Πριν τον Τζόλη; Ο τελευταίος Έλληνας σκόρερ στο Champions League, άξιζε και 2ο γκολ! (video)

Ο Χρήστος Τζόλης αποτέλεσε τον πρώτο Έλληνα παίκτη που σκοράρει στο Champions League έπειτα από τον Γιώργο Γιακουμάκη του… ενός συν ένα γκολ.

Ασταμάτητος μοιάζει να είναι ο Χρήστος Τζόλης. Για ακόμη μία φορά ο επιθετικός της Κλαμπ Μπριζ μας έκανε να… τρίβουμε τα μάτια μας με τις επιδόσεις του!

Ο 22χρονος αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή στη νίκη της ομάδας του επί της Στρουμ Γκρατς. Με δικό του γκολ χάρισε το τρίποντο στους Βέλγους στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Ένα γκολ το οποίο πέραν του ότι είναι εντυπωσιακό, έγραψε ταυτόχρονα και ιστορία.

Λίγο πριν το ημίωρο του αγώνα ο Τζόλης βρέθηκε ουσιαστικά αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, έπειτα από μια τρομερή μακρινή μπαλιά του Ονιεντίκα. Εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ για να διαμορφώσει ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα.

Με τον τρόπο αυτό ο νεαρός επιθετικός έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει στο Champions League έπειτα από 708 ημέρες (1 χρόνο, 11 μήνες και 7 ημέρες συγκεκριμένα). Ποιος ήταν, όμως, ο προηγούμενος;

Ο Γιακούμακης «έδειξε» τον δρόμο στον Τζόλη

Τελευταίος Έλληνας που είχε κάνει κάτι τέτοιο είναι φυσικά ο Γιώργος Γιακουμάκης. Μπορεί πλέον ο 29χρονος να αγωνίζεται στη μεξικάνικη Κρουζ Αζούλ, ωστόσο το… ευρωπαϊκό παρελθόν του έχει γράψει ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιακουμάκης είχε βρει δίχτυα τον Οκτώβριο του 2022 με τη φανέλα της Σέλτικ, σε αναμέτρηση για τους ομίλους της διοργάνωσης απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνεσκ.

Εν τέλει, βέβαια, αυτό δεν ήταν αρκετό για να δώσει στην τότε ομάδα του τη νίκη καθώς ισοφαρίστηκε γρήγορα και το ταμπλό στο τέλος έδειξε 1-1.

Η Μπενφίκα και το γκολ που δεν μπήκε, αλλά όλοι θυμούνται

Θεωρητικά ο Γιακουμάκης θα μπορούσε να έχει σημειώσει κι άλλο ένα γκολ στο Champions League πριν το αναφερθέν. Ωστόσο, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, δεν θέλησε να του «σπάσει»την μπάλα.

Πίσω στον Οκτώβριο του 2018, η ΑΕΚ είδε την Μπενφίκα να αλώνει το ΟΑΚΑ και να παίρνει τη νίκη με 3-2, στο πλαίσιο των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Κλωναρίδης είχε σκοράρει τα δύο γκολ για την «Ένωση». Όμως, λίγο πριν το 70ο λεπτό προτίμησε να πάρει την φάση πάνω του, δεν πάσαρε στον αμαρκάριστο Γιακουμάκη και τελικά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Για την ιστορία, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στο Champions League είναι φυσικά ο Κώστας Μήτρογλου. Ο άλλοτε άσσος του Ολυμπιακού και της Μπενφίκα, σκόραρε για τους δύο αυτούς συλλόγους συνολικά 14 γκολ σε 41 ματς.

Σχετικά άρθρα