Αρχική > ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ > ΔΙΕΘΝΗ > ΑΓΓΛΙΑ > Η Σίτι «ρισκάρει» την κορυφή, έμεινε στο 1-1 με τη Νιούκαστλ!

Η Σίτι «ρισκάρει» την κορυφή, έμεινε στο 1-1 με τη Νιούκαστλ!

Ρόδρι απόντος και με τον Ντε Μπρόινε εκτός, όλα είναι δυσκολότερα για τη Μάντσεστερ Σίτι! Μετά το αγχωτικό 2-2 με την Άρσεναλ, στην τελευταία φάση του αγώνα, δεν νίκησε για δεύτερο σερί ματς στην Premier League!

Στο Σεντ Τζέιμς Παρκ η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 1-1 (28/09) με τη Νιούκαστλ, παρότι προηγήθηκε στο 35′ με τον Γκβάρντιολ! Κι όπως φάνηκε, για ακόμα μία φορά, οι φωνές πως χωρίς Ρόδρι και Ντε Μπρόινε δεν είναι η ίδια καλοκουρδισμένη μηχανή, όπως με αυτούς στην ενδεκάδα, επιβεβαιώνονται!

Ο Γκόρντον έφερε το ματς στα ίσα στο 58′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αφού τον ανέτρεψε ο Έντερσον, γράφοντας το 1-1. Σκορ το οποίο δεν άλλαξε, έως το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Κάπως έτσι, το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά στο +2 από τη Λίβερπουλ και την Άστον Βίλα, με παιχνίδι περισσότερο και από τις δύο!

Κάτι που σημαίνει, πως το πέρας της 6ης αγωνιστικής, ίσως δεν βρει τους «πολίτες» στην κορυφή. Αρκεί οι «Reds» να κερδίσουν τη Γουλβς, εκτός έδρας, και η Βίλα να πράξει το ίδιο, απέναντι στην Ίπσουιτς, αλλά μακριά από το «σπίτι» της.

Ένα σενάριο, διόλου απίθανο όπως αντιλαμβάνεται κανείς, από τη στιγμή που αμφότερες είναι πολύ φορμαρισμένες. Η Άστον Βίλα έχει πέντε σερί νίκες, ανεξαρτήτου διοργάνωσης, και η Λίβερπουλ από την άλλη, τρεις! Όσον αφορά τη Μάντσεστερ Σίτι;

Ο δρόμος έως το φινάλε, σαφώς και είναι μακρύς, αλλά σε ένα πρωτάθλημα τόσο μικρών λεπτομεριών, όλα είναι σημαντικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ (78′ Λιβραμέντο), Σαρ, Μπερν, Χαλ, Τονάλι (77′ Λόνγκσταφ), Γκιμαράες, Ζοέλιντον, Μέρφι, Γκόρντον, Μπαρνς (76′ Γουίλοκ).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακάνζι, Γκβάρντιολ, Λιούις (82′ Σαβίνιο), Κόβασιτς, Σίλβα, Γκιουντογκάν (66′ Φόντεν), Γκρίλις (81′ Ντοκού), Χάαλαντ.

Σχετικά άρθρα